Tanjug/AP
Novak Đoković i Rafael Nadal

Legendarni hrvatski teniser i trener Nikola Pilić kaže u intervjuu za objektiv.rs da Rodžer Federer najverovatnije više neće osvajati najveće titule.

– Teško mi je da zamislim da Federer osvoji još jedan ili dva Gren slem trofeja. Ne kažem da ne može, ali biće veoma teško.Vidite, on sada za rivale ima, pored dvojice velikana Novaka i Rafe, plejadu mlađih igrača: Zvereva, Medvedeva, Tima, a uz sve to ima i 39 godina. Po mom mišljenju, trka za GOAT (najvećeg svih vremena) svela se na dva imena – kaže Pilić za Objektiv.

Prednost u najvećim titulama i dalje je na strani Federera i Nadala (po 20) u odnosu na Novaka Đokovića (17).

– Tačno je. Međutim, meni nije jasno zašto se nedovoljno ceni broj nedelja na prvom mestu, posebno u zapadnim medijima. Znate, ako imate igrača koji je 300 i više nedelja prvi, onda to znači da je on dominantan i konstantan punih 10 godina. Pa zar to nije veliko dostignuće?

Prvi gren slem turnir ove godine igra se u Melburnu od 8. februara.

– Đoković je taj turnir osvajao čak osam puta i uvek je u Melburnu fantastičan. To je, takoreći, njegov teren i prvi je favorit turnira, bez obzira na to što Federer neće igrati. Međutim, za njega je ključna stvar da bude 100 odsto fit jer kad je tako, može da izbegne taj crni dan koji se na velikim turnirima dešava i najvećim teniserima – zaključuje Pilić za Objektiv.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here