Tanjug
Aleksandar Vučić i Oliver Varheji

Ministarka spoljnih poslova i dijaspore Meljiza Haradinaj Stubla ocenila je večeras da je diplomatski skandal to što je na sastanku evropskog komesara za proširenje Olivera Varheljija sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem primećena knjiga “Hrišćanska baština Kosova i Metohije”.

Haradinaj Stubla je u objavi na Fejsbuk nalogu istakla da je “namerno izlaganje šovinističkih knjiga više od diplomatskog skandala”.

– To je više od provokacije i pristrasnosti na sastanku evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelija sa Vučićem. Sa namernim prikazivanjem šovinističkih knjiga, sa imenima koja su projekcija etničkog čišćenja i teritorijalnih pretenzija prema sada već nezavisnim i suverenim državama – navela je Haradinaj Stubla.

Prema njenim rečima, takve projekcije “umrle su zajedno sa Miloševićevim genocidnim režimom”.

“Takve su projekcije mrtve, zajedno sa Miloševićevim genocidnim režimom. To bi trebalo biti jasno za svakim stolom, svakom predstavniku. Kosovo je jedno i neprikosnoveno, od 17. februara je nedodirljivo”, kazala je Haradinaj Stubla.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, neposredno pre početka sastanka sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem u Briselu, sastao se sa komesarom EU za proširenje Oliverom Varhelijom, a u misiji Srbije u Briselu se, na postu koji je objavio Vrhelji, videla knjiga srpskog autora “Hrišćanska baština Kosova i Metohije”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here