Vesti
SLAVLjE: Veterani KSD Bambi

Kulturno-sportsko društvo Bambi iz Beča bilo je proteklog vikenda domaćin tradicionalnog Šestog međunarodnog turnira u fudbalu. Na turniru, koji je održan na terenima sportskog centra De La Salle, učestvovalo je 16 seniorskih i 8 veteranskih ekipa. Kod seniora najbolja je bila najmlađa ekipa na turniru Disko nindže, a među veteranima prvo mesto osvojila je ekipa domaćina KSD Bambi.

Zbog pooštrenih epidemioloških mera, veliki broj ekipa je nažalost morao da otkaže učešće, tako da su se organizatori opredelili da, umesto dva dana kako je planirano, turnir održe u samo jednom danu.

POBEDNICI: Tim Disko nindže sa Jelenom Sekulović i ambasadorom

Iako su mnogi dovodili u pitanje odluku uprave i sportske sekcije KSD Bambi da li je avgust, koji je poznat kao vreme godišnjih odmora, pravi mesec za organizovanje turnira, uz dobru organizaciju i veliku podršku kako generalnog sponzora, tako i medijskog pokrovitelja, uspeli su da nastave tradiciju i organizuju ovogodišnji turnir.

– Presrećni smo i u svakom pogledu zadovoljni, kako brojem učesnika, tako i posećenošću i činjenicom da smo turnir organizovali na ovako visokom nivou. Drago nam je da smo zemljacima koji nisu otputovali u otadžbinu, uz velikodušnu podršku Srbije i našeg generalnog sponzora Banke Poštanska štedionica, omogućili da se okupe, uživaju u dobrom fudbalu i prijatnoj atmosferi do kasnih večernjih časova. Videli ste posle svega igralo se i kolo – ističe Aleksandar – Saša Stanković, predsednik Bambija.

OTVARANjE TURNIRA: Ambasador Rodić i Aleksandar Stanković

On dodaje da je neizmerno zahvalan svim ljudima dobre volje koji su ih podržali i naravno članstvu društva koje se postaralo da i ove godine podignu kvalitet organizacije turnira na još viši nivo.

Vladan Stević dobio priznanje kao najbolji golman

Ovogodišnji turnir otvorio je Nebojša Rodić, ambasador Srbije u Austriji, a u ime delegacije Banke Poštanska štedionica sve prisutne pozdravila je Jelena Sekulović. Inače, Banka Poštanska štedionica, koja već godinama podržava i promoviše sport, predstavila je ovom prilikom svoj novi proizvod Tizi za brzo i lako slanje novca u Srbiju.

PRVI MEĐU VETERANIMA: Ibrica Obradović

Posle čitavog dana razigravanja u kasnim popodnevnim satima finalne utakmice igrale su seniorski i veteranski timovi.

Među seniorima na kraju dana kao najbolja se pokazala ujedno i najmlađa ekipa na turniru Disko nindže pobedivši u finalu iskusnu ekipu Adut grila. Pobednička ekipa bila je sastavljena od vrlo mladih igrača, niko nije imao više od 22 godine. Treće mesto na turniru osvojila je ekipa Kasidol.

Uz fudbal se igralo i kolo

Kod veterana prvo mesto osvojila je ekipa domaćina KSD Bambi, drugo mesto pripalo je timu Veseli kanisteri iz Nemačke, dok je treće mesto osvojio redovni takmičar na Bambijevom turniru ekipa Ex Džu.

PODRŠKA POŠTANSKE ŠTEDIONICE: Jelena Sekulović uručila pehar pobednicima turnira

Najbolji igrač i najbolji strelac turnira bio je mladi Danilo Anđelković iz Disko nindži, a za najboljeg golmana proglašen je Stević Vladan iz ekipe Adut gril.

Među veteranima za najboljeg igrača proglašen je Ibrica Obradović iz ekipe KSD Bambi, a najbolji golman je Milan Mirković.

NAJBOLjI IGRAČ I STRELAC: Danilo Anđelković iz ekipe Disko nindže

Pobednici idu u Staru Pazovu

Za vredne nagrade na ovogodišnjem turniru postaralo se, uz velikodušnu podršku Vlade Srbije, Udruženje Srba u Austriji, koje je za pobedničku ekipu na turniru obezbedilo produženi vikend u Kući fudbala, sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, a za drugoplasirani tim garniture sportske opreme.

Timovi Turaka, Egipćana, Avganistanaca

Da naziv internacionalni u imenu ovogodišnjeg Bambijevog turnira nije slučajan, potvrđuje činjenica da su se ove godine među seniorskim ekipama pored timova sastavljenih od naših zemljaka i ekipe čiji su članovi poreklom iz Avganistana, Egipta i Turske.