Foto: TSS/Neda Miletić
Viktor Troicki

Selektor muške teniske reprezentacije Srbije Viktor Troicki rekao je da je atmosfera u ekipi sjajna.

Dodao je i da mu je čast što po prvi put vodi selekciju u Dejvis kupu.

– Atmosfera je sjajna, to je najbitnije, meni je prvi put da sam selektor u Dejvis kupu, i zaista mi je čast i predivno se osećam – rekao je Troicki na konferenciji za medije.

Selekcija Srbije igraće u Grupi F Dejvis kupa u Insbruku protiv domaće selekcije Austrije i reprezentacije Nemačke.

Obe pobede u grupi donose plasman u četvrtfinale i novi meč u Insbruku sa pobednikom Grupe C koji je zakazan za 30. novembar. U Grupi C su Francuska, Češka i Velika Britanija.

Polufinala su na programu 3. i 4. decembra, dok se finale igra 5. decembra. Završnica će se igrati u Madridu.

Troicki je dodao da još nije odlučio ko će pored Novaka Đokovića igrati u singlu, kao drugi igrač.

– Nisam još odlučio ko će igrati, ali mislim da su Dušan (Lajović), Filip (Krajinović) i Miomir (Kecmanović) u dobroj formi, tako da su to slatke muke. Videćemo ko se s kim bolje snalazi, i odlučićemo sutra ko će igrati taj prvi meč.

Selektor Srbije rekao je da je ekipa dosta naučila iz poraza, poput onog u četvrtfinalu Dejvis kupa 2019. godine protiv Rusije.

– Sigurno da smo iz tog bolnog poraza od pre dve godine u Madridu dosta toga naučili… Tim je podmlađen, imamo nove ambicije i nove želje za velika dostignuća, sa željom da dođemo do trofeja. Imamo veliku motivaciju i gledaćemo da izvučemo pouke iz tih bolnih poraza, nadam se da ćemo ponoviti 2010. godinu (titula u Dejvis kupu), i da će i ova godina biti pobednička – rekao je Troicki.

Srpski teniser Filip Krajinović rekao je da se uvek oseća neka vrsta pritiska, ali da su igrači navikli na to.

– Svi smo zdravi, svi smo uzbuđeni, tako da očekuju nas teški mečevi sigurno, ali uz pozitivnu energiju ja sam siguran da možemo daleko da doguramo – zaključio je Krajinović.

Srbija će prvi meč u Grupi F igrati protiv selekcije Austrije, u petak.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here