Troicki namučio Đokovića

0

Đoković je veoma loše otvorio duel protiv saigrača iz Dejvis kup reprezentacije i nikako nije mogao da izbalasira udarac iz bekhenda iz kojeg je mnogo grešio. Troicki je igrao smireno i vešto je koristio svaku grešku rivala. Odmah je uzeo servis Đokoviću i poveo sa 2:0.

 

U nastavku duela Troicki je bio siguran na svoj servis i na svakom sledećem je uvećao broj osvojenih poena na prvi servis. Odlična partija Troickog u prvom setu krunisana je još jednim "brejkom", koji mu je Đoković praktično poklonio sa četiri vezane greške za konačnih 6:3.

 

U drugom setu viđena je praktično obrnuta situacija. Đoković, branilac titule u Dubaiju, počeo je da igra na renomeu drugog tenisera sveta. Udarci su počeli da ga "slušaju" a nagrada je stigla u šestom gemu kada Đoković konačno slama jak otpor Troickog i vodi sa 4:3. U naredna svoja dva servis-gema Đoković je bio siguran tako da je izjednačio na 1:1 u setovima.

 

Poraz Zimonjića i Nestora

Nenad Zimonjić i Danijel Nestor eliminisani su u prvom kolu dublova od španske kombinacije Felisijano Lopez – Tomi Robredo rezultatom 2:0, po setovima 6:3, 3:6, 10:7.
I pored ove eliminacije Zimonjić i Nestor neće izgubiti ATP poene jer su i prošle godine takmičenje završili na samom startu. Inače, oni su bili postavljeni za prve nosioce turnira.
Lopez i Robredo će se u drugom kolu sastati sa Srbima Jankom Tipsarevićem i Viktorom Troickim.

U odlučujućem setu sada Đoković obilato koristi vezane i mnogobrojne greške Troickog i za kratko vreme dolazi do prednosti od dva "brejka" (4:0), čime je meč praktično bio odlučen. Do kraja seta oba igrača su uzela svoje servise za konačnih 6:2 za Đokovića.

 

Ovo je bio treći trijumf Đokovića nad Troickim u četvrtom međusobnom duelu.

 

"Nezadovoljan sam svojim nastupom. Ipak, najvažnije je da sam pobedio. Troicki je odigrao dobar meč, naročito krajem prvog i početkom drugog seta. Ovo je jedan od onih mečeva u kojem se vidi jasna razlika između dnevnih i noćnih mečeva", rekao je Đoković.

 

Drugi igrač sveta će u osmini finala igrati protiv Hrvata Ivana Ljubičića koji je nadigrao petog nosioca Francuza Žoa Vilfreda Conge sa 2:0, po setovima 7:5, 6:3.

 

Janko Tipsarević se plasirao takođe u 1/4 finala, pošto je u fenomenalnom meču nadigrao Britanac Endi Marej rezultatom  2:1, četvrtog tenisera sveta.

 

ATP turnir u Dubaiju, koji u teniskim krugovima nazivaju i nezvaničnim petim gren slemom, igra se za nagradni fond od 2,230,000 dolara.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here