Viktor Troicki, selektor teniske reprezentacije Srbije, kaže da je nedostajalo malo sreće za plasman u polufinale ATP kupa i posebno naglašava napor koji je uložio Novak Đoković.

Srbija nije uspela da nastavi put ka odbrani titule u ATP kupu, pošto je izgubila od Nemačke u poslednjem meču grupe A ukupnim rezultatom 2:1. Na kraju je dubl meč presudio u super taj brejku.

– Imali smo puno pehova, Filip nije bio u stanju da igra danas, Duci je imao problema sa žuljevima na nozi. Borili smo se i dali smo sve od sebe. Nikola (Ćaćić) se odlično pokazao u dublu, igrao je fenomenalno, svoj prvi oficijalni meč za reprezentaciju… Igrao je sjajno. Falilo je par poena tu i tamo da se sreća okrene prema nama. Na kraju smo ostali kratki – smatra Troicki.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je igrao i u singlu i u dublu, ali to nije pomoglo da se ostvari pobeda.

– Novak je bio fantastičan, odigrao je svaki meč odlično i veoma sam mu zahvalan što je pred Gren slem igrao. Rizikuje i igra naporne mečeve i singl i dubl. Odradio je neverovatan posao. Treba svi da mu budemo zahvalni što ovo radi, što daje sve od sebe za našu zemlju. Ponosan sam što smo se borili do kraja, nismo imali sreće. Ne može svake godine da se osvoji ATP Kup – ističe Troicki.

U polufinalu turnira u Melburnu sastaju se Nemačka – Rusija i Italija – Španija. Završnicu pratite uz kanale Sport Kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here