Troicki: Sanjam finale Gren slema

0

Stigli ste do 24. mesta prošle sezone, imate li neke specifične ciljeve u ovoj godini?

“Idem napred, pokušaću da se probijem u top 20. To je neki cilj, već sam pobeđivao momke iz najboljih 20, pa smatram da je to realna meta za ovu godinu“.

 

U kom trenutku juniorske karijere ste prelomili da uđete u profesionalni tenis?

“U 19. godini. Završio sam juniorski staž, preda mnom je bio izbor, da li da odem na koledž u Ameriku ili da probam među profesionalcima. Pokušao sam, da vidim kako ide, osvojio sam čelendžer u Banjaluci i shvatio da mogu da napravim nešto“.

 

Pre Novaka Đokovića i Vas, Srbija nije bila teniska zemlja. Da li je uspeh promenio stvari, ima li onih koji dolaze?


“Znate šta, mi smo uspeli ni iz čega. Bez sponzora, bez pravih turnira, uslovi su bili nikakvi. Izgurali su nas roditelji, svi smo trenirali u inostranstvu. Naravno da se promenilo, svi gledaju tenis, u Beogradu nemate slobodan teren. Eksploziju očekujem, u konkurenciji do 14 i 16 godina među teniserima Srbi drže prava mesta, mislim da je i jedna teniserka najbolja do 16 godina. Sada su stvari drugačije“.

 

Najdraže pobede nad Noletom i Rodikom

Pobedili ste prošle godine Congu, Berdiha, Nalbandijana… Imate li najdražu pobedu?

 

"Dobio sam Noleta 2007. u Umagu, kada je bio treći na svetu, slavio sam protiv Rodika u Vašingtonu pred njegovim navijačima… To su pobede koje su mi se najduže zadržale u sećanju".

Šta je najveći problem sa kojim ste se susreli?
“Bilo je mnogo prepreka, mnogi će se smejati kad kažem da sam sam kupovao patike i rekete. Nisam imao novca za turnire na kojima sam želeo da igram, bio je problem sa vizama. Sve to je teško nekom da zamisli, a nama je bilo normalno. Sada je mnogo lakše, ali su me ti izazovi naučili da se borim i da cenim ono što imam“.

 

Šta biste želeli da promenite u svojoj igri?
“Ništa fundamentalno, hoću da budem agresivan i da igram bez oscilacija, sve ostalo dolazi sa igranjem. Već prošle godine je bilo bolje nego 2008. jer sam imao mnogo manje padova. Konstantnost je ono što mi je potrebno i, naravno, da me zaobiđu povrede. Uz to, treba da igram češće sa najboljima, tako se i napreduje“.

 

Šta biste želeli da ostvarite do kraja karijere?
“Voleo bih naravno da uzmem neku veliku titulu ili makar da igram u finalu grend slema. To mora da je neverovatan osećaj“.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here