Srpski teniser nije bio zadovoljan suđenjem na čelendžeru u Hamburgu.

 

Viktor Troicki se u osmini finala turnira u Hamburgu sastao sa Špancem Bernabeom Zapatom Miraljesom.

Na 4:4 u drugom setu Viktor je spasao jednu brejk loptu udarcem za koji je Španac mislio da je u autu, ali se sudija prvobitno nije oglasio.

Miraljas je legao na pod napravivši scenu, a onda je linijski sudija posle par sekundi konfuzije došla do glavnog sudije rekavši mu da je dosudila aut za Viktorov udarac, ali je “zaboravila da to izgovori”, već je samo pokazala rukom.

Sudija je preinačio prvobitnu odluku da Troicki dobija poen, pa je srpski teniser izgubio gem i pretrpeo brejk, posle čega je usledila nova drama.

– Dođi ovamo, kunem ti se da ću napraviti problem. Dođi ovamo, napraviću problem – govorio je Troicki supervizoru koji je bio blizu terena.

Troicki se zatim okrenuo ka sudiji, koji mu je tražio razlog za pozivanje supervizora, posle čega se Troicki vrlo glasno prodrao na njega:

– Da li hoćeš problem? Pozovi ga. Kunem ti se, draću se još više na tebe ukoliko se ne predomisliš. Nemoj da lažeš, nije ništa rekla.

Srpski teniser je objasnio razlog kao taj što sudinica “nije bila sigurna” oko svoje odluke verovatno želeći da se poen promeni.

Nekada 12. teniser planete, a trenutno 159, nastavio je da objašnjava svoj stav i ušao u raspravu sa sudinicom, koja i dalje nije bila potpuno siguran u ono što je mislila.

Za razliku od razgovora sa glavnim sudijom Viktor nije bio toliko neprijatan dok je pričao sa linijskim.

“Pogledaj je, trese se… Ne želim da se derem na nju, ali ona ne zna pravila. Ne želim da je uplašim, ona misli da sam ja veštica koja će je uplašiti. Samo reci istinu, rekla si da nisi sigurna”, nije odustajao Troicki.

Ipak, molbe srpskog tenisera nisu urodile plodom, pa je ostala odluka da poen pripadne Miraljasu.

Troicki je trebalo da odmah izađe na teren i nastavi meč, ali je odlučio da sedne na stolicu rekašvi “da on nije imao pauzu”.

Sudija je tada popustio i rekao Miraljasu, koji je bio na servis linij spreman da započne poen, da će dopustiti Troickom da predahne.

Po završetku meča i dalje je bilo neprijatno, jer su gledaoci bili primorani da čuju neartikulisane zvukove koje je ispuštao Miraljas, dok je Troicki mirno došao do klupe i zaputio se van terena, barem dok su kamere i dalje snimale.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here