Trudna tigrica se poigrala sa lanetom

0

 

Iako su jeleni omiljeni plen divljih životinja, ova ženka tigra uopšte nije bila zainteresovana za to da pojede lane, već je samo želela da se igra sa njim.

 

"Bilo je rano jutro kada sam s prijateljem krenuo u vožnju džunglom tražeći tigrove. Odjednom sam ugledao jednu ženka tigra. Prvo mi se učinilo da je sama, ali sam onda kraj nje primetio lane. Bila je to najneverovatnija stvar koju sam ikada video. Osetio sam da mi srce ubrzano lupa jer sam verovao da baš u sledećem trenutku stiže lanetov kraj. Ipak, ženka tigra je i dalje nastavila da mirno sedi i igrati se s njim", ispričao je fotograf.

 

Ipak, lane je bilo jako uplašeno. U jednom trenutku je krenulo da beži, ali ga je ženka tigra uhvatila, i nežno, držeći ga za vrat zubima, baš kao što drži i svoje mlade, prenela na mesto na kojem su sedeli. Kasnije ga je pustila da ode nazad u divljinu.

 

"Bilo je neverovatno! Ova fascinantna epizoda mi je samo potvrdila ono što sam već znao – divlje životinje ubijaju samo kada su gladne", rekao je fotograf.

 

Ako sumnjate u njene motive i pitate se šta je posle bilo sa lanetom, pogledajte šta je jedna gladna divlja mačka u stanju da uradi kada joj je do plena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here