Trudne Kineskinje ne smeju da tračare, a u Keniji je seks zabranjen tokom trudnoće, dok se na Jamajci veruje da će dete imati svetliji ten ako majka pije puno mleka.

Kada je trudnoća u pitanju, nije neobično videti ljude kako prave krugove po stomaku, plešu na mesečini i jedu različitu hranu koja bi trebalo da utiče na budućnost deteta.

1. U Kini je tradicija da muž svoju trudnu ženu nosi preko vrućeg ugljena kako bi porođaj bio uspešan.

2. Prema starom ruskom praznoverju, partneri su jedan drugom govorili imena svojih bivših ljubavnika kako bi porođaj bio laganiji. Ova tradicija je polako izbledela kada su ljudi shvatili da razgovor o bivšim ljubavima nije najbolji način da se budući roditelji povežu.

3. Meksikanci veruju da će žena koja u trudnoći želi jagode, ali ih ne jede, roditi dete koje će imati znak na koži u obliku jagode.

4. U Mongoliji žene se ne dodiruju kada su trudne, jer se veruje da je moguće promeniti pol deteta ako se dve žene dotaknu.

5. U nekim plemenima u Keniji seks je zabranjen tokom trudnoće, jer se veruje da će se tako roditi dete sa deformacijama.

6. Na Jamajci veruju da će dete imati svetliji ten ako majka u trudnoći pije puno mleka.

7. Trudne Kineskinje ne smeju da tračare, glasno se smeju ili odlaze na pogrebe, jer se to smatra lošom srećom.

8. U Maharashtri, u Indiji, očevi bacaju svoju decu sa 15 m visoke kuće kako bi im osigurali dobro zdravlje i blagostanje u životu.

9. Nakon rođenja deteta očevi u Škotskojobavezno piju kako bi proslavili rođenje.

10. U Portugalu se psi i mačke drže dalje od trudnica kako ne bi rodile dlakavo dete.

Izvor:
Vestionline, stil.kurir.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here