Tuča crnogorskh đaka i roditelja sa Albancima zbog drona i zastave

0

Zastava "velike Srbije" pogodila i Crnogorce
 

Među povređenima su tri učenika i jedna odrasla osoba i oni su upućeni u Klinički centar Crne Gore gde im je ukazana pomoć i za sada nije poznato o kakvim povredama je reč.

 

Razlog za tuču je bilo to što su učenici albanskih odeljenja u školi slavili prekid fudbalske utakmice u Beogradu između Srbije i Albanije. Oni su se potom verbalno sukobili sa đacima iz nealbanskih odeljenja, a potom i potukli.

 

Uprava škole je posle toga pozvala roditelje vinovnika tuče, ali se situacija ni tada nije smirila, već je došlo do fizičkog obračuna članova porodica učenika.

 

Predsednik jedne od partija koje okupljaju Albance i bivši poslanik Vaselj Siništaj smatra da neko pokušava da "tenzije prenese" u Crnu Goru. On je Portalu Analitika kazao da je slavlje na ulicama nekoliko crnogorskih gradova organizovano zbog rezultata utakmice i saopštio da ne treba podržavati slavljenje incidenta.

 

Albanci u Ulcinju, Tuzima kraj Podgorice, i Plavu, slavili su sinoć, uz albanske zastave i nacionalne pesme, prekid meča Srbija-Albanija u Beogradu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here