Tuča Lovernja i Dunđeskog, Partizan pobedio bez trojice igrača!

0

Žofri Lovernj
 

Skandal u Železniku! Meč šestog kola Superlige Srbije FMP Radnički – Partizan neće se pamtiti ni po neizvesnoj završnici, ni po snažnom otporu ekipe Milana Gurovića, ni po špobedi favorita (70:63) već po nemilim scenama koje su rezultirale isključenjem kapitena crno-belih Žofrija Lovernja, trenera ekipe iz Humske Duška Vujoševića i sportskog direktora domaćeg kluba Vladana Mitrovića.

Oni su morali da napuste poprište borbe posle velikog incidenta koji se na pet i po minuta pre kraja, pri rezultatu 58:54 za goste, u kličnu su se ispod koša FMP-a našli Lovernj i Ivan Smiljanić, ubrzo se pridružio igrač domaćih Slobodan Dunđerski, kasnije ukljčili svi igrači oba tima, a sudije posle višeminutnog većanja rešile da isključe francuskog košarkaša.

 

Ceh glasnim primedbama platio je i trener Partizana Duško Vujošević, posle incidenta pokušao je da se razračuna sa direktorom FMP-a Vladanom Mitrovićem, a ni on u tom duelu nije bio cvećka, pa su arbitri rešili i njega da pošalju u tunel.
Crno-beli su imali deset poena zaostatka, ali su bez Bogdana Bogdanovića, Aleksandra Pavlovića i Dejana Muslija (susret pratili u civilu) uspeli da se probude u trećoj četvrtini i najviše zahvaljujući Bertansu naprave preokret cvredan ostanka na drugom mestu tabele Superlige. U narednom kolu, Partizan se 7. maja od 19.30 sastaje sa Mega Vizurom u Pioniru.

Superliga Srbije – šesto kolo
Borac MOZZART Sport – Metalac 79:61
Crvena zvezda – Crnokosa 109:68
Radnički FMP – Partizan 63:70
Mega Vizura – Radnički KG 91:86

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here