LEN
Velika borba dva svetska vaterpolo giganta se vodila u bazenu u Barseloni prošle večeri

Selektor hrvatske reprezentacije Ivica Tucak okrivio je sudije za poraz od Srbije (9:7) u polufinalu Evropskog prvenstva u Barseloni.

 

Tucak, koji je isključen zbog prigovora sudiji, istakao je da je viđena gruba igra u kojoj se hrvatski vaterpolisti nisu snašli, uprkos tome što su čak 14 puta imali igrača više (realizovali samo tri).

– Šta pričati o sportu kada imate takve poluidiote, koji su tu valjda zbog nečijih interesa. Nije se igrao vaterpolo, već neko rvanje u kojem se mi nismo snašli, a sve zbog sudijskih kriterijuma. Ovo nema veze s onim što reklamiraju, sa vaterpolom – rekao je Tucak, a prenose hrvatski mediji.

Prema njegovim rečima nezasluženo je isključen u četvrtoj deonici “iako nije rekao nijednu reč sudijama”.

Tucak je dodao da je svetski prvak “upao u zamku”.

– Imali smo prilike koje smo propustili, ali moram da kažem da smo od samog početka pali u zamku komentarisanja sudijskih odluka. Čestitam Srbiji na pobedi, ali sudijski kriterijum je prelomio i odlučio utakmicu. Nismo imali lucidnost ni koncentraciju da rešavamo situacije koje bismo inače lako rešili. Moramo da skupimo glave i pokušamo da uzmemo medalju – zaključio je Tucak.

Hrvatska se sutra sastaje sa Italijom u borbi za bronzu, a Srbija brani titulu protiv domaćina Španije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here