Youtube/RTS
Marinko Rokvić

Poznati folk pevač Marinko Rokvić preminuo je danas u 68. godini u Beogradu.

“S velikom tugom obaveštavamo javnost da je naš voljeni suprug, brat, otac i deda Marinko Rokvić, preminuo jutros nakon teške borbe sa kancerom pankreasa”, navodi se u saopštenju porodice Rokvić i dodaje:

“Porodica u ovom neizmerno teškom trenutku moli da poštujete njenu privatnost. Detalji o datumu održavanja sahrane biće naknadno objavljeni”.

Marinko Rokvić je rođen je 27. januara 1954. godine u Koluniću, kod Bosanskog Petrovca. Prvu ploču snimio je 1974. godine. Jedan od hitova koji će mu obeležiti karijeru bio je “Zanela me svetla velikoga grada”, nakon koga su došli “Snegovi beli opet veju” i “Da volim drugu ne mogu”.

Rokvić je tokom karijere objavio 21 studijski album i stekao status jednoj od najboljih pevača narodne muzike, a samo neki od njegovih hitova su: “Skitnica”, “Svađalice moja mala”, “Potražiću oči zelenije”, “Polomio vetar grane”, “Jedina moja”, “Ti za ljubav nisi rođena”, “Ljubav stara srce para”…

Mediji su nedavno objavili da je Rokvić hospitalizovan i da je njegovo zdravstveno stanje kritično.

On je preležao koronavirus, nakon čega se oporavio, ali je pre nekoliko dana bio prebačen u Klinički centar zbog bakterijske infekcije.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime