Fudbaleri Čelsija osvojili su ovogodišnji Ligu šampiona pošto su u velikom finalu pobedili Mančester Siti sa 1:0, a velike zasluge za uspeh idu menadžeru Plavaca Tomasu Tuhelu. 

Nemački trener se pokazao kao pravo rešenje čelnika Čelsija posle otkaza Lamparda, zasluge za to svakako idu i gazdi Romanu Abramoviču, koji je, zanimljivo, upoznao Tuhela tek u Portu, nakon velike utakmice i trijumfa “Plavaca”, četiri meseca od dolaska Nemca na klupu.

Dosad se njihov susret nije mogao desiti, makar ne u Londonu, jer se ruski patron dislocirao iz Engleske zbog poznatih političkih tenzija na relaciji Rusija – Engleska, ali ako su i mogli da biraju mesto gde će se upoznati, bolje ne bi izabrali – tokom slavlja titule Lige šampiona.

Tuhel je posle novinarima otkrio neke detalje susreta sa moćnim ruskim milijarderom.

– Razgovarao sam sa gazdom upravo sad, na terenu, bio je to najbolji momenat našeg prvog susreta, ili najgori, jer od ovog momenta može biti samo gore – našalio se tuhel.

– Pričaćemo sutra i radujem se tome. Uveriću ga da ću ostati gladan pobeda i trofeja. Želim i sledeću titulu i osećam apsolutnu sreću. Osećam se delom izuzetno ambicioznog kluba i jake grupe koja odgovara mojim željama i pasiji za fudbalom – rekao je Tuhel.

Roman Abramović je nakon finala čestitao na tituli svakom igraču ponaosob.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here