U subotu je odigrao finale FA kupa u kom je Lester savladao Čelsi rezultatom 1:0.

Jedini gol postigao je Juri Tilemans u 63. minutu, ali je toj situaciji prethodila sporna situacija u kojoj je Ajozija Peresa lopta pogodila u ruku.

Sudija Majkl Oliver nije prekinuo igru, niti kasnije poništio gol i posle meča je čuđenje zbog toga izrazio i menadžer Čelsija Tomas Tuhel.

– Igrači su mi odmah rekli da je u pitanju igranje rukom. Drugi meč u nizu dešava se da protivnik igra rukom, a da VAR ne reaguje. To je bitno uticalo na ishod utakmice. Više nisam ekspert za igranje rukom – ne znam kad jeste, a kada nije. Ne znam kada treba da nas kazne za to, a kada je u redu igrati rukom. Nismo imali sreće, ali nikada nema garancija da će trofej biti osvojen – izjavio je Tuhel.

Na drugoj strani, drugačije raspoloženje. Brendan Rodžers je osvojio prvi trofej u Engleskoj, nakon što je to činio u Škotskoj na klupi Seltika.

– Neverovatan je osećaj, pogotovo meni kao britanskom treneru. Odrastao sam gledajući FA kup, celog života ga gledam, a sada sam tu kao pobednik – zaista posebno. Znao sam da smo se dobro pripremili. Igrači su ove sezone pokazali da su borbeni, kvalitetni i da igraju sa velikom željom za pobedom. Rival nam je bio finalista Lige šampiona, znamo koliko su dobri, ali mislim da smo taktički bili briljantni – blistao je Rodžers.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here