Foto: MN Press

Nismo primili gol i osvojili smo bod. Utakmica je bila čudna, nepredvidiva, Turska je promenila ceo sastav u odnosu na meč sa Mađarskom. Idemo ka nekim boljim stvarima, borili smo se i osvojili bod, poručio je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković posle remija protiv Turske u Ligi nacija 0:0.

On je na konferenciji za medije istakao da je jako bitno što je posle pauze od 10 meseci reprezentacija ponovo bila na okupu.

– Zadovoljan sam okupljanjem, nismo bili 10 meseci zajedno i za ovih pet-šest dana smo napravili nešto što ja želim da vidim u budućnosti. U drugom delu meča smo videli želju, htenje, borbenost i kompaktnost, ali nedovoljno još za ono što Srbija treba da bude – rekao je Tumbaković.

Kako kaže, u prvom poluvremenu nije bilo energije koju je tražio od igrača.

– Mislim na pas igru i dominaciju, a onda se desilo u drugom poluvremenu da ostanemo sa igračem manje i pokazali smo kompaktnost i želju da ostvarimo rezultat. Ostaje problem u samoj organizaciji igre i onome što treba da rezultira u Oslu. Nadam se da će kroz igre u klubovima igrači da podignu nivo fizičke spreme, a sa treningom i utakmicama, sve će biti na višem nivou – naveo je selektor.

Na pitanje postoje li dileme pred najvažniji meč, sa Norveškom u Oslu, 8. oktobra, Tumbaković je rekao:

– Igrače koje smo pozvali su najbolje što Srbija ima i očekujemo da se iz te grupe sve izdefiniše.

1 COMMENT

  1. Alo majstore, prestani više da zoveš pogrešne, pozovi one koji će da ginu za nacionalni grb i dres, a ne ispušene muštikle, kao Kolarov i još po neki.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here