Fudbalska reprezentacija Srbija će u subotu od 20:45 na stadionu “Rajko Mitić” igrati protiv Portugala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Čelnici FSS-a saopštili su da je prodato 40.000 od ukupno odštampanih 45.000, a ostali deo moći će da se kupi sutra na blagajnama od 11h do početka meča.

– Sjajna vest, srećni smo, očekivali smo 20- 25.000. Potrudićemo se da opravdamo očekivanja. Znamo da će neko doći zbog Ronalda, ali i mi imamo novina u selekciji. Očekujemo podršku od prvog do 90. minuta – naglasio je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković i dodao:

– Vodio sam preko 1.000 utakmica ali osećam malu tremu jer debitujem na klupi Srbije!

O reprezentaciji Portugala:

– Imali smo malo vremena ali smo temeljno analizirali naše i njihove dobre i loše strane. Akcenat smo bacili na njihov početak i završetak napada i nedostatke u igri.

– Portugal je opasan rival, doživeli su jedan poraz, od Urugvaja u Rusiji, na poslednjih 15 meceva, a poslednji gol iz igre su primili pre godinu dana!

– “Želja, vera, ambicija” postoje i verujemo u 90 minuta fantastične podrške sa tribina – dodao je selektor Orlova.

Tumbaković je naveo da je Portugal pre svega tim, da jedan igrač može da doprinese krajnjem rezultatu, ali da to nije odlučujuće.

– Portugal sjajne pojedince, ali ih imamo i mi. Timski rad svih igrača i odgovornost će odlučiti ko će proći bolje.

– Imamo model kojim treba da podignemo naš nivo igre. Postojala je dilema oko formacije, ali je svedena na minimum. Na sastanku pre utakmice reći ću ko je izvođač eventualnog penala… Svesni smo da ne smemo da napravimo grešku nema popravnog i ova utakmica kanališe dalji tok kvalifikacija – kaže Tumbaković.

Posle utakmice sa Portugalom, fudbalska reprezentacija Srbije će u utorak gostovati Luksemburgu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here