Ljubiša Tumbaković, selektor i fudbaler reprezentacije Srbije, održao je konferenciju za medije pred baraž meč Lige nacija u kojem se srpski tim sastaje sa Škotskom.

Srpskim fudbalerima ostao je još samo jedan stepenik da preskoče kako bi se našli među najboljim evropskim selekcijama.

– U mojim godinama ovo verovatno jeste najveći meč u karijeri, ali stvarno sam imao puno utakmica koji su imali snagu odluke. Da li je to finale Kupa ili meč za prvaka, ali se sada nameće da je ovo najznačajnija utakmica u mojoj karijeri – rekao je Tumbaković koji se osvrnuo na probleme sa povredama koje su igrači imali pred okupljanje:

– Svi su spremni za duel sa Škotskom i nemam nikakvu dilemu oko startnih 11. Voleo bih da cela Srbija diše istim plućima. Želja mi je da tako bude, da reprezentaciju približim narodu. Ako stvarno dišemo istim plućima, onda je to ozbiljna podrška za našu utakmicu.

Na pitanje da li je spremio neki tajni adut za Škote, pored Mitrovića, Tumbaković je rekao:

– Ne znam da li je tajni, ali naravno da postoije igrači koji u datom momentu mogu da rezultiraju. Ne postiže Mitrović jedini golove, doduše bilo je mečeva gde ih je samo on davao, ali sada imamo igrače koji to isto mogu da rade. Verovatno selektor Škotske to zna i pokušaće da ih zatvori.

Priznao je Tumbaković da mu je laknulo kada je shvatio da će Nikola Milenković igrati u četvrtak.

– Nikola je standardan u timu od samog mog dolaska. Naravno da je on velika podrška, vrlo mi je drago što je tu i pao i je kamen sa srca kada sam ga video, da je u sastavu tima.

Orlovi su u meču pre ovog odigrali jednu od boljih utakmica u poslednje vreme savladavši Norvešku na gostujućem terenu.

Ovoga puta naše igrače čeka meč u Beogradu, koji će zbog pandemije koronavirusa biti održan pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić”.

Utakmica između Srbije i Škotske igra se u četvrtak u 20.45.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here