Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je u Viljnusu selekciju Litvanije u grupi B za kvalifikacije na EURO 2020. 

 

Srbija je savladala Litvaniju golovima Mitrovića (49. i 53. minut), a poraz je ublažio Kazlauskas u 79. minutu. Posle ovog meča, Srbija zauzima treće mesto u grupi B, pošto je UKrajina savladala Portugaliju istim rezultatom (2:1).

90+4 – Kraj meča.

90. minut – Sudija produžio meč za četiri minuta. Već u prvom minutu nadoknade stopostotna šansa za Klimavičiusa koji je sa pola metra šutirao pored gola.

85. minut – Ljajića na terenu menja Nemanja Gudelj.

79. minut – GOL! Kazlauskas je ušao u igru u 73. minutu (umesto Golubickasa) i posle samo šest minuta uspeo da zatrese mrežu. Ušao je sa leve strane u kazneni prostor i preciznim udarcem iznenadio Dmitrovića u bliži ugao. Ovim golom, Srbija nije uspela da sačuva mirnu mrežu, pošto nam je LItvanija dala gol i u Beogradu.

72. minut – U igru je ušao Saša Lukić koji će menjati Luku Milivojevića.

53. minut – GOL! – Ponovo je Mitrović bio precizan i ponovo mu je pomogao Ljajić. Mitroviću je ovo 31 gol za reprezentaciju. Sa tribina se čuju srpski navijači koji uzvikuju “Kosovo je Srbija”.

49. minut – GOL! – Aleksandar Mitrović na asistiranje Adema Ljajića dovodi Srbiju u vođstvo.

46. minut – Umesto Filipa Kostića, u igri je Mijat Gaćinović.

Dobar početak drugog dela igre.

Do kraja isteka prvog poluvremena nije bilo značajnijih poteza, pa se na predah otišlo bez pogodaka.

18. minut – Kolarov je izveo slobodan udarac ali bez uspeha

Prva sa centra krenula je reprezentacija Srbije. Na tribinama se nalazi oko 2.000 navijača, a on inajvatreniji bodre bubnjevima litvanske fudbalere. Na stadionu se nalazi i desetak navijača Srbije koji se povremeno oglase, a uz sebe imaju i rusku zastavu.

Meč je počeo …

U Viljnusu, na stadionu LLF odigraće se meč kvalifikacija za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Selektor Ljubiša Tumbaković odredio je sastav za večerašnji meč: Dmitrović, Mladenović, Kolarov, Milenković, Miletić, Milivojević, Maksimović, Radonjić, Ljajić, Kostić, A. Mitrović.

Na klupi su Rajković, Rockov, Gobeljić, Rodić, Gudelj, S. Mitrović, Gaćinović, Lukić, Milunović, Pavkov, Pavlović.

 

Što se tiče rivala, na teren će izaći: Černiaukas, Klimavičius, Girdvainis, Matulevičius, Golubickas, Mikoliunas, Lasickas, Verbickas, Šimkus, Vorobjovas, Baravikas.

Sudija je ovom meču biće Pavel Račkovski (Poljska), dok će mu pomoćnici biti Mikal Obukovič, Radoslav Pjotr Sejka i Pavel Gil kao četvrti sudija.

Posle minimalne pobede nad Paragvajem u prijateljskom meču u četvrtak u Kruševcu, “Orlovi” žele da nastave niz pobeda i u Viljnusu.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here