Doskorašnji selektor Crne Gore preuzima kormilo Srbije. Ugovor sa Ljubišom Tumbakovićem je potpisan do 31. decembra 2021. godine. 

Iskusni stručnjak je dobio istu platu kao njegov predhodnik – 300.000 evra godišnje uz bonus za plasmana na EP 2020.

– Godinama čekam ovakvu promociju, hvala svima na poverenju. Privilegija i čast je vodi reprezentaciju svoje države. Uložiću maksimum da ostvari sve ciljeve koje smo zajedno zacrtali. Svesni smo da neće biti lako preko kvalifikacija stići na EURO, ali fudbal je živa stvar, sve je moguće i mi se nećemo predati. Nadam se da ćemo uspeti da vratimo patriotsku crtu u ekipu i na tribine. Imam svoje principe, nikad se nisam odricao najboljih igrača. Želim da uvek koristim sve najbolje igrače. Vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena. Čeka nas mnogo razgovora i mnogo gledanja kandidata za A tim – keže Tumbaković i nastavlja sa imenovanjem novo stručnog štaba:

– Aleksandar Janković i Darko Belojević su članovi stručnog štaba. Ostala imena ćemo saznati do kraja nedelje, a moja velika želja je da nam se priključi Zoran Mirković – govori Tumbaković.

Što se tiče eventualnog duela sa Kosovom u toku kvalifikacija Tumbaković ističe da je “to za njega davno završena priča i da je uradio jedinu logičnu stvar tog momenta”.

Najavljuje se proces povratka Luke Milivojevića i Matije Nastasića.

Srbija je trenutno na po jednoj pobedi, remiju i porazu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Novi selektor je optimističan po pitanju šansi za prolaz kvalifikacione grupe:

– Sve što možeš danas ne sotavljaj za sutra. Ima još pet utakmica u kojima možemo da se vratimo, naročito utakmicama na domaćem terenu.

Na pitanje o formaciji i stilu igre, da li ići sa dva ili jednim napadačem je istakao druge prioritete:

– Ne gledam na način igre kao brojke, imam određene zahteve i tražim igrače koji će te zahteve da ispune.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here