MN Press

“Ne plašim se duge pauze, ovo je sport, sve ćemo učiniti da se plasiramo na EURO i ovo je period kada treba da se pripremimo za duel protiv Norveške u Oslu”, kaže selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

Srpski fudbaleri okupili su se danas u Staroj Pazovi, prvi put u 2020. godini, uoči mečeva protiv Rusije i Turske na startu Lige nacija.

– Ništa nismo prepustili slučaju, jako dobro smo skautirali Rusiju. Oni imaju dobru atmosferu, dobre rezultate, nekoliko igrača preko 30 godina. Jeste njihova prednost što su u ozbiljnom takmičarskom tonusu, ali želimo i mi da se namestimo i nametnemo svojim načinom igre – ističe Tumbaković.

Tumbaković dodaje da kroz septembarske mečeve postoje dva pravca, jedan je da se napravi rezultat u kvalitetnoj grupi Lige nacija, a onda da se što spremnije dočeka baraž.

– Posle ove pauze ponovo smo na nekom početku, ali očekujem da momci pokažu sve najbolje, pristup, ponašanje, zalaganje, sve je to na visokom nivou.

On je prokomentarisao i oproštaj Nemanje Matića od reprezentacije.

– Nemanja je iznenadio sve nas, na kraju i mene. Imali smo super konekciju, on je kvalitetan čovek, profesionalac, sjajan igrač. Ovo su stvari egzatne, ne treba spekulisati, svima nama je mnogo žao, rekao je da želi da se oprosti i to je to…Sigurno će nam nedostajati, bio je na spisku, ali sigurno je dobro razmislio. I ja mu želim svu sreću u daljoj karijeri – istakao je Tumbaković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here