MN press
Lepe vesti sa Ostrva: Ljubiša Tumbaković

Nemanja Matić i Luka Milivojević najverovatnije se vraćaju u reprezentaciju već u kvalifikacionim mečevima za EURO 2020 koje Srbija igra protvi Portugala i Luksemburga!

Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković vratio se u ponedeljak uveče iz Engleske, gde je boravio u Londonu i Mančesteru i susreo se sa Milivojevićem i Matićem.

Novi kormilar “orlova” ispunio je obećanje da će razgovarati sa svim potencijalnim reprezentativcima, pa i sa onima koji duže vreme nisu branili boje nacionalnog tima. Milivojević je, naime, poslednji put igrao za Srbiju 22. juna 2018. protiv Švajcarske (1:2) u Kalinjingradu, u drugom meču grupne faze na Svetskom prvenstvu u Rusiji, a Matić u revanš meču Lige nacija sa Crnom Gorom (2:1), 17. novembra 2018. u Beogradu.

Tumbaković se još nije oglasio za medije, ali se može očekivati da će i Milivojević i Matić ponovo obući dres “orlova” već 7. juna u Beogradu, protiv Portugala i 10. juna u Luksemburgu.

Protekle subote Tumbaković je bio na Selhurst Park stadionu u Londonu i posmatrao meč prvog kola Premijer lige Kristal Palas – Everton (0:0), u kome je Milivojević odigrao svih 90 minuta, a dan kasnije, na Old Trafordu, i derbi Mančester Junajted – Čelsi (4:0), u kome Nemanja Matić nije ulazio u igru sa klupe za rezervne igrače.

Dvojica naših internacionalaca sa Ostrva doneće nacionalnom timu i iskustvo i kvalitet: Matić (napunio 1. avgusta 31 godinu) je odigrao 46 mečeva za Srbiju (i postigao dva gola), a Milivojević (28) je 30 puta oblačio dres “orlova” i postigao jedan gol.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here