commons.wikimedia/My Friend
Beč

Hotelijeri i turistički radnici zahtevaju od austrijske vlade ukidanje epidemioloških mera za ulazak u zemlju.

I dalje je na snazi “3G” režim prilikom ulaska u Austriju, a to znači da u zemlju mogu da uđu samo lica koja imaju sertifikat o vakcinaciji, potvrdu o preležanom Covid-19, ili negativan test. Hotelijeri i ugostitelji ističu da je to štetno po turizam.

– Ne postoji činjenično objašnjenje za zadržavanje tih mera – poručuje predsednik strukovnog odbora pri Privrednoj komori Austrije Gregor Kadanka.

On je istakao da je 3G pravilo neprihvatljivo kako za strane goste, tako i Austrijance koji bi se vraćali sa odmora u inostranstvu. Kadanka je naglasio da je pandemijska situacija u Austriji trenutno povoljna, a da je takva situacija i u većini zemalja porekla turista koji bi posetili Austriju.

On je izrazio nadu da će ministar zdravlja Johanes Rauh promeniti režim ulaska u zemlju, i zapretio da će u suprotnom strukovna organizacija biti prinuđena da traži pomoć pravnim putem.

Privredna komora Austrije još pre leta je pozvala ministra Rauha da ukine 3G pravilo za ulazak u zemlju jer bi njegovo zadržavanje bilo štetno po turizam, a tako i privredu zemlje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here