EPA/Sedat Suna

Turska i druge države treba da održe dijalog sa Rusijom u interesu rešavanja situacije u Ukrajini, saopštio je portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin.

“Ako svi spale mostove sa Rusijom, ko će onda na kraju dana razgovarati s njima? Ukrajince treba podržati svim mogućim sredstvima kako bi mogli da se brane, ali Rusi moraju da se čuju, na ovaj ili onaj način”, citirao je Rojters Kalina.

Ankara je u više navrata govorila da Turska ne namerava da se pridruži sankcijama Rusiji kako ne bi naškodila sopstvenoj ekonomiji i da bi održala kanal za dijalog sa Ruskom Federacijom, podseća Tass.

Predsednik Rusije Vladimir Putin saopštio je 24. februara da je Moskva započela specijalnu vojnu operaciju, na zahtev vlasti samoproglašenih republika u Donbasu. Ruski lider rekao je da je operacija započeta radi zaštite ljudi koji su žrtve onoga što je nazvao “zlostavljanjem i genocidom koje vrše ukrajinske vlasti već osam godina”.

Putin je naglasio da Moskva ne planira da okupira ukrajinske teritorije i da je cilj operacije demilitarizacija i “denacifikacija” Ukrajine.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je početkom operacije da ruska vojska ne vrši napade na gradove u Ukrajini, već da su dejstva ograničena na vojnu infrastrukturu i ne predstavljaju pretnju civilima.

Zapadne zemlje uvele su sankcije Rusiji nakon početka ruske operacije u Ukrajini.

1 COMMENT

  1. Hteli da uniste srpski narod, da bi veza sa rusima bila prekinuta i da bi balkan militarizirali protiv Rusije. Na tome planu i dan danas rade. Zlocinci koji su sebi uzeli za pravo skupa sa amerikancima da evropskim prosirenjem ostvare sto uzu vojnu zonu zajedno sa Ukrajinom i balkanskim državama. Zar se takvo ponasanje prema komsijama koji su pobedili vojsku Hitlerovu sa velikom Kulturom, te historijom, uopste moze i zamisliti. Ciji je to interes cenjeni evropljani??? Jesti li ikada protestirali protiv vlastite politike, uopste razumeli sta se oko vas dogadja? Slepci bez duse, verujući u lažne medije i instrumentalizovanu rusku fobiju. “Ako vec nemamo neprijatelja stvorice nam ga neko drugi pa udri po njemu”? Umetnike danasnjice pa cak i i knjige ruskih pisaca kao Dostojevskog ili Tolstoja zabranjuju sto samo podseca na Hitlera a u istom momentu hoce da Putina kvalifikuju kao jos gorega od Hitlera. Bolesna Evropa nikako da se oporavi. Opet trazi svetski rat kao resenje svojih suludih ideja o neprijateljstvu sa drugim zemljama i narodima ove planete. Daj potrgaj te tu ludacku kosulju vec jednom sa sebe i postani te ljudima…sramoto svetska!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here