Tanjug
S-400

Turska je postigla dogovor sa Rusijom o isporukama druge partije protivvazdušnih raketnih sistema S-400, izjavio je šef Uprave za vojnu industriju zemlje Ismail Demir, javila je agencija Anadolija.

Demir je naglasio da ruski stručnjaci, bez obzira na to što će oni servisirati tehniku, neće imati slobodan pristup raketnim kompleksima. Takav dostup će imati samo turske firme i Ratno vazduhoplovstvo.

– Imamo principijalni dogovor o isporukama drugog kompleta S-400. Ostali su tehnički detalji oko transfera tehnologija, detalji o zajedničkoj proizvodnji – izjavio je Demir televiziji NTV.

Po njegovim rečima, Turska namerava da uvede u eksploataciju S-400, bez obzira na pandemiju virusa korona.

– Sistem S-400 se kupuje da bi se koristio i tačka. O tome smo na svim nivoima razgovarali. Rad se nastavlja – naveo je on.

Turski zvaničnik je dodao i da je Ankara zainteresovana za predlog o kupovini sistema PVO „Patriot“ i „Eurosam“, ali da za sada nije doneta nikakva odluka o tome.

Podsetimo, Turska je od 2019. godine dobila od Rusije četiri diviziona S-400. Rusija je svoj deo dogovora ispunila pre vremena. Ranije je bilo saopšteno da dve države pregovraju o uslovima za zajedničku proizvodnju ovih sistema.

1 KOMENTAR

  1. braco rusi da se tercin ne okrene protiv vas jer tucinu nikada ne treba
    puno verovati jer on zacas okrene curak naopako!!!!

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime