Turski ministar inostranih poslova Mevlut Čavušoglu izjavio je u sredu da je Rusija odgovorna za zaustavljanje napada snaga sirijske Vlade dan pošto je u vazdušnim napadima na severozapad Sirije, koji drže pobunjenici, poginulo najmanje 17 ljudi.

Vazdušni napadi i granatiranje deo su ofanzive sirijske vojske na severozapadnu provinciju Idlib, poslednje uporište pobunjenika u zemlji i delove obližnje provincije Alepo, preneo je AP.

Napadi su usledili uprkos sporazumu o prekidu neprijateljstava između Rusije i Turske, koji je stupio na snagu početkom meseca.

“Moskva je garant sirijskog režima”

– Rusija je garant Asadovog režima. Ona je obavezna da zaustavi ovu agresiju – rekao je Čavušoglu na panelu na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu.

Prema Čavušogluovim rečima, situacija u Idlibu je glavni fokus Turske, jer sirijski režim povećava svoju agresiju.

– Već je 400.000 ljudi raseljeno i prebačeno prema našoj granici – dodao je Čavušoglu.

Turski ministar inostranih poslova je rekao da će Turska nastaviti da radi sa Rusijom u Siriji, uprkos tome što se nalaze na suprotnim stranama.

2 COMMENTS

  1. Jos nisu usli. Ko je Turke zvao? Asad samo radi, sto bi svaki ozbiljan drzavnik radio. Neka Turci izadju iz Kurdistana i dozvole da ovi stvore svoju drzavu. Tek onda se od Asada moze nesto zahtevati.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here