pixabay.com

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da će, na zahtev NATO-a, u naredna dva dana poslati specijalce na Kosovo i Metohiju.

Oni će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu.

Ministarstvo odbrane Turske pozvalo je suprotstavljene strane na uzdržanost.

U pisanoj izjavi Ministarstva, u vezi sa dešavanjima na Kosovu, navodi se da Turska nastavlja da doprinosi regionalnom i globalnom miru i stabilnosti u okviru misija UN, NATO, EU i OEBS-a i bilateralnih odnosa.

U tom kontekstu, Ministarstvo je saopštilo da pomno prate dešavanja na Balkanu, kao regionu sa zajedničkim istorijskim i kulturnim vrednostima sa Turskom.

Navodi se da Turska iskazuje konstruktivan stav i poziva strane na uzdržanost u rešavanju nedavnih događaja u severnom delu “prijateljske i bratske zemlje Kosovo”, koji nanose štetu regionalnoj bezbednosti i stabilnosti, kroz dijalog.

“Nakon dešavanja na Kosovu, na zahtev Komande združenih snaga NATO-a/Napulj, bataljon specijalnih pripadnika pri komandi naše 65. mehanizovane pešadijske brigade, koji je ranije bio raspoređen u sastavu snaga NATO-a na Kosovu, određen je kao rezervna jedinica i počele su pripreme za njegov transfer”, navodi se u saopštenju.

8 COMMENTS

  1. Samo da zastite kosovske djamije. Zato, zar ne? Ali nije lose vec se sada pozicionirati na Balkanu, pa da se, alahu hvala, risetuje otomansko carstvo? Radi li se u bliskoj buducnosti o podjeli Balkana i Evrope mozda? Samo nako nesto digitalno se pitam…Pojma nemam o analognim stvarnostima i geografiji, suvremenim diktatorima, veruj te mi.

  2. Bravo Ivke. Ocigledno istorija ti je uvek dobro isla:::)))) Valjda smo zato bili gazde cele Otomanske imperije – i sami gradili Cele kulu, Skadarliju, Karaburmu, bili Krajisnici i branili germanske granice, kao i vise od 8000 turskih reci u srpskom jeziku, kao: sat, para, kutija,dzep,boja,komsija,kapijazanat,rakijakula,hajde, budala…..i jos hiljade reci – pobedili ih na Kososvu, pa nam se turski jezik svidio:)

  3. Katasrtofa ako Turci dolaze,oni ce ostati dugo kao prosli put,Imamo u Nisu Celekulu kao uspomen turaka,Posto necemo Albance Kosovare,Dobicemo Turke,
    S’Albancima smo ziveli uvek ,a S’Turcima se ne zivi,????sta cemo sad ???,
    Kriv je Dacic i Vucic Vulin i ovi koji Lazu Narod,i ne daju im da izadju na izbore,
    Treba da Sirbi sa KS da odluce sami za svoje Opstine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here