Tanjug
Aleksandar Vulin

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca Ragmi Mustafa izjavio je danas da je podneo tužbu protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina jer koristi “vulgaran i uvredljiv termin Šiptar”, što Mustafa vidi kao “institucionalizaciju govora mržnje protiv Albanaca” i širenje fobije prema Albancima u Srbiji.

On je to rekao za Preševa Jone, a portal je objavio fotografiju tužbe na kojoj se vidi da je podneta 25. juna, Višem sudu u Beogradu.

Mustafa je rekao da u demokratskoj državi svaki ministar koji vređa manjine u javnosti bude barem otpušten, dok se u Srbiji slavi.

– Kao što je bilo i u Nemačkoj 1939. godine. Srećom Srbija nije Nemačka 1939, a Vulin nije Vilhelm Kajtel – rekao je Mustafa.

On je rekao i da Vulinov jezik “nije samo proizvod sadašnjeg sistema u Srbiji”, već institucionalni podsticaj rastućem ksenofobičnom diskursu protiv manjina”.

4 COMMENTS

  1. Неко их увредио??? Па шта мисле Хајвани? Понашају се као животиње према Србима и очекују да их бренујемо.

  2. Шиптарија или правилније речено Шћиптерија је назив њихове државе и то не може да буде увреда нити могу да забране било којем србину да их тако означи.
    Позадина је друга, тиме бране и потхрањују вековну мржњу према србству, јер су албанци постали 1911/12 године, што Енглези нису урадили случајно јер се тако указује на њихово аутохтоно прекло са Кавказа.

  3. Pukli su pa sad neznaju sta ce , njihov plan je dobio jedan “šuplak” (šamar na njihovom). Hvataju se za slamcicu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here