Pixabay.com

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine zatražilo je pritvor za policajca, pripadnika Direkcije za koordinaciju policijskih tela koji je radio na obezbeđenju zgrade Predsedništva BiH, uhapšenog zbog krijumčarenja narkotika.

Prema pisanju sarajevskog portala Klix, reč je o Milošu Popovcu rođenom 1996. godine na Ilidži.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa policijom MUP-a Kantona Sarajevo i drugim partnerskim agencijama i institucijama u zemlji i inostranstvu, provodi opsežnu istragu u odnosu na ovog osumnjičenog, koji se tereti da je delovao kao deo organizirane mreže za krijumčarenje i ilegalnu distribuciju narkotika.

Pritom je, navodi se, između ostalog zloupotrebio ovlaštenja koja su mu data, ustupajući policijsku uniformu i opremu, za potrebe izvršenja kaznenih dela.

On je osumnjičen da je delovao kao član organizirane kriminalne grupe, koja je vršila krijumčarenje, skrivanje, transport i distribuciju opojnih droga “speed”, “marihuana” i “kokain”, na podučju Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i zemljama EU.

Mera pritvora predložena je jer je opsežna istraga u toku, u odnosu na veći broj osumnjičenih u ovom predmetu, kako bi se moglo osigurati neometano okončanje istrage u ovom predmetu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here