Tužilaštvo za ratne zločine: Linčuju nas zbog istine

0

Bruno Vekarić i Vladimir Vukčević
 

"Kampanja koju protiv Tužilaštva za ratne zločine vodi narodni poslanik i predsednik Odbora za KiM u Skupštini Srbije Milovan Drecun stvorila je atmosferu linča sa ciljem da se konačno onemogući rad Tužilaštva u istraživanju najtežih predmeta masovnih ratnih zločina kao što su Štrpci, Istok, Srebrenica, Naser Orić, Mediji", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

 

Zameniku tužioca za ratne zločine Brunu Vekariću prvo su stigle preteće poruke na adresu Tužilaštva, a potom i sms poruke u kojima se preti i njegovoj porodici.

 

Kako je navedeno u saopštenju Tužilaštva, u saradnji s nadležnim državnim organima utvrduje se odakle dolaze preteće poruke.

 

"U interesu je naše zemlje uspostavljanje vladavine prava kroz postupanje u predmetima protiv počinilaca ratnih zločina, u cilju stvaranja sigurnijeg okruženja za život svih građana Srbije u procesu evropskih integracija, o čemu svedoče ohrabrujuće ocene Evropske komisije o napretku u aktivnostima Tužilaštva u 2014.godini", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

 

Narodni poslanik Milovan Drecun (SNS) u četvrtak 20. novembra, izjavio da je Vekarić protivzakonito na funkciji zamenika tužioca za ratne zločine jer nije prošao izbor kroz Skupštinu Srbije, nego ga je na stalnu funkciju imenovalo Državno veće tužilaca (DVT), što je zamenik tužioca demantovao.

 

U današnjem izdanju list "Naše novine" piše da je tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević odavao detalje iz predmeta predstavnicima ambasade SAD u Beogradu.

 

List navodi da je došao u posed zapisnika sa sastanka Vukčevića i pravnog savetnika u ambasadi SAD Kendeala Deja koji su razgovarali o predmetima "Lovas", "Beli Manastir", "Ćuška" i "Podujevo".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here