EPA-EFE/Boris Pejović

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić tvrdi da se iz Crne Gore iznose stotine miliona evra u Srbiju.

– Patriotizam koji se ispoljava poslednjih dana je patriotizam lažne nade. Iz Crne Gore stotine miliona iznose patriote koje su se zaklinjale u Crnu Goru i to najčešće završava na računima u Srbiji gde se kupuju vile, stanovi na ekskluzivnoj lokaciji “Beograd na vodi” i na taj način se blago Crne Gore pretače u drugu državu – izjavio je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da za te tvrdnje ima konkretna saznanja i da će vrlo brzo imati i dokaze za to.

– To ne ide preko Centralne banke Crne Gore nego direktno jedna banka iz Crne Gore koja je sestrinska drugoj prebacuje ogromna sredstva u Srbiju -rekao je Krivokapić, ne iznoseći više detalja.

On je ubeđen da će Vlada CG biti izglasana 2. decembra, kao i da će Dritan Abazović izvesno biti potpredsednik Vlade i njegov zamenik.

– Odlazeća vlast se ponaša kao da je u punom kapacitetu i verovatno smo svi pomalo krivi za to. Zašto se čekalo da termin bude 24. novembar? Mogao je termin da bude i 11. novembar i bilo kog drugog datuma imao sam pripremljen ekspoze – naveo je Krivokapić i dodao

– Uobičajeno je da vas neko ne kritikuje 100 dana. Mislim da je prirodno da tu vladu 200 dana niko ne kritikuje. Projektujemo da radimo četiri godine, koliko će biti ne opterećujemo se time – pojasnio je Krivokapić.

Krivokapić je rekao da neće formirati političku partiju, kao i da biznismena Miodraga Daku Davidovića zna iz studentskih dana “vrlo površno”.

Govoreći o optužbama Demokratskog fronta na njegov račun da radi za račun DPS-a, tajkuna… i zašto na njegovoj listi nema nijednog eksperta sa liste DF-a, Krivokapić je rekao da je “mapa puta Vlade bila definisana u sedam koraka”.

– Kada smo krenuli bila je definisana mapa mupa od sedam koraka. Neki su stigli do drugog, trećeg, ali niko do četvrtog koraka. Smatrao sam da imam pravo da napravim intervju da upoznam kandidata, vidim stručni odnos i tu se videla jasna i prepoznatljiva aktivnost koju nisam razumeo. Postoje vidljiva i nevidlljiva ministarstva. Vidljiva su ministarstva zdravlja, poljoprivrede i prosvete i shvatio sam da je ta priča orijentisana ka sigurnom glasu. To neću da dozvolim. Glas građana treba da bude oslobođen – rekao je Krivokapić.

Krivokapić je kazao da je koronu preboleo na nogama, te da je to saznao kada je uradio test na antitela.

– Izvinjavam se što na sahrani mitropolita Amfilohija nisam nosio masku. Na taj način iskazao sam nepoštovanje prema drugima iako pouzdano znam da sam Covid-19 preboleo na nogama, a to govore antitela. Preležao sam koronu i ne znajući da je imam, ali to me ne opravdava – rekao je Krivokapić.

1 COMMENT

  1. Ko bi rekao da Crnoj gori i njenim gradjanima , od politicara , dobro zele samo Krivokapic i Dritan Abazovic .

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here