Ivan Rakitić dao je gol za Hrvatsku u pobedi 3:0 nad Argentinom na Svetskom prvenstvu (3:0), a godinu dana kasnije njegovo ime odjekuje u diskotekama te južnoameričke zemlje.

 

Desetine osoba izvijaju svoja tela u Hunin de los Andesu, gradu s 12.600 stanovnika na jugu Argentine, dok lokalna zvezda Ivan Lućoti peva “Raki-raki-raki-raki-Rakitić!“.

Publika diže ruke u vazduh i njiše bokove uz ritmove argentinske kumbije, muzike poreklom s kolumbijskih Kariba, ali popularne širom Latinske Amerike.

Popularna grupa “Los monos lokos” (Ludi majmuni) izbacila je hit “Rakitić” i pesma se nezaustavljivo širi.

– Tražili smo poznatog fudbalera s čudnim imenom, koje će se dobro stopiti u pesmu. Rakitić nam je seo kao kec na deset – objasnio je frontmen grupe Lućoti ideju za ime pesme u razgovoru za argentinsku TV.

To mu je prva autorska pesma.

– Pesma govori o osobi koja jednu noć odlazi u diskoteku, kao i o etapama koje se događaju kada tamo uđe, bude unutra i ode. Jedna kompletna tema – rekao je on.

Lućoti kaže da se okupljenima svidelo kada su uživo to otpevali pa su zato snimili spot. U njemu se pojavljuje jedna osoba zamaskirana u majmuna, simbola tog benda, koji pleše u dresu Barselone s prezimenom Rakitić.

Rakitić verovatno još nije čuo pesmu, ali Lućoti se nada da će ritam sa stihovima uskoro doći do njega i njegovih saigrača predvođenih argentinskim kapitenom Lionelom Mesijem.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here