Devojka koja je započela karijeru u Valjevu volela bi da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama 2020. godine.

Talentovana srpska koškarkašica Kristina Arsenić prve košarkaške korake napravila je u Ziceru u rodnom Valjevu, a sportski put vodio ju je od Crvene zvezde, slovenačkog Grosuplja i Kraljeva, Španije i Češke sve do Vest Adelejd Berketsa gde je promovisana kao veliko pojačanje. Kristina je odnedavno izabrala da živi u Australiji, a iskreno veruje da će joj iskustvo iz ženske Premijer lige Južne Australije pomoći da ostvari još jedan mladalački san. Po povratku iz Australije u Srbiju volela bi da zaigra u nacionalnom dresu i da predstavlja Srbiju na Olimpijskim igrama 2020. godine. Njen košarski talenat otkriven je još na terenima u Srbiji. Nastavila je da igra odličnu košarku i u Českoj, pa Španiji, a nedavno je debitovala kao pojačanje u dresu Vest Adelejd Berketsa, kada je uz njen veliki uccinak, tim sa 95:65 nadigrao košarkašice Nort Adelejda.

– Koškarka u Australiji je jako dobra i želim da pokušam nešto novo – kaže Kristina koja trenutno živi u Bruklin Parku, naselju na području Adelejda.

Ona dodaje je oberučke prihvatila priliku da dođe u Adelejd.

– Ovde je sve puno drugačije nego u Evropi. Kvalitet košarke je jako dobar i dosad mi se to sviđa. Koškarka se igra brže nego u Evropi, ima više koševa po utakmici. U Evropi je košarka malo grublja, što meni predstavlja manji problem. Još se navikavam na kriterijume suđenja i česte prekršaje koje pravim – rekla je Kristina.

U Srbiji je učestvovala na Evropskom prvenstvima juniorki održanim 2014, 2015 i 2016. godine, a 2015. godine bila je i u ženskom timu Srbije na FIBA svetskom šampionatu. Zbog povrede koji je zadobila tokom treninga u rodnom Valjevu 2017. godine, napravila je dužu pauzu. Na teren se vratila prošle godine i od tada naporno trenira kako bi povratila kondiciju i snagu.

– Moje poslednje juniorsko učešće u nacionalnom timu bilo je još pre dve godine jer sam se posle toga povredila i nisam mogla da igram. Povredila sam ligament tokom treninga. Bilo mi je jako teško što sam dugo odustvovala – kazala je Kristina.

U Berketsu do avgusta

Kristina Arsenić planira da za Berkets igra najkraće do avgusta, a veruje da će još ovo iskustvo u ženskoj Premijer ligi Južne Australije pomoći da nađe svoje mesto u ženskom olimpijskom timu Srbije i pokuša da osvoji medalju za našu zemlju 2020. godine.

– Uradiću sve što je u mojoj moći, igraću najbolje što mogu, a dokle će me to dovesti ostaje da vidimo – zaključuje Kristina.

Izvor:
K. Marković

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here