commons.wikimedia/Thomas Ledl
Opšta bolnica u Beču (AKH)

Nakon što su u Insbruku potvrđena prva dva slučaja infekcije koronavirusom na tlu Austrije, Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je ukupno 59 bolnica u Austrije spremno za lečenje oboljenja od virusa Covid-19.

Najveći broj takvih bolnica ima u pokrajini Gornja Austrija (15), zatim slede Donja Austrija (14), Tirol (8) i Salcburg (6). U pokrajinama Koruška, Forarlberg opremljeno je po pet bolnice, u Štajerskoj četiri, a u Burgenlandu jedna.

U Beču je bolnica “Kaiser-Franz-Josef” prvo mesto za primanje pacijenata sa sumnjom infekcije koronavirusom. Jedno odeljenje te bolnice specijalizovano je za dijagnozu i lečenje tog virusnog oboljenja.

Koliko bolničkih kreveta na izolovanim odeljenjima širom Austrije stoji na raspolaganju za inficirane pacijente za sada nije poznato.

U Beču, prema rečima nadležnog člana pokrajinske vlade Petera Hakera, kapacitet iznosi par stotina kreveta. On je najavio i da, u slučaju potrebe, dve bolnice mogu biti potpuno stavljene na raspolaganje za pacijente sa koronavirusom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here