Z. M.

Predsednik Narodne partije Austrije (OVP) i kancelar Sebastijan Kurc na skupštini stranke u Beču, kojom su narodnjaci neformalno započeli „borbu” za glavni grad Austrije na izborima koji će se održati na jesen, poručio je da partija ima istorijsku šansu da u Beču promeni raspored snaga na poltičkoj sceni.

Kurc je podsetio da su prošli parlamentarni izbori pokazali da je OVP u Beču bila druga, što ukazuje prema istraživanjima, na mogućnost da na gradskim sa četvrte pozicije dospe na drugu.

Kurc je zamolio članove svoje partije da se potrude da na kraju ostvare rezultat koji će im dati mogućnost da, kako je rekao,” nešto menjamo u ovom gradu”.

Govoreći o aktuelnoj austrijskoj vladi Kurc je ocenio da vlada odlično funkcioniše, iako niko nije verovao da je moguće napraviti vladu sa Zelenima.

Lider OVP u Beču, ministar finansija Austrije, Gernot Blimel istakao je da OVP u Beču nije samo „najbučnija“ i najefektivnija opoziciona stranka, već je najprofesionalnija, najmlađa i najmodernija, ali i sa najviše žena funkcionera.

Govoreći o politici migracije naglasio je da se ne sme dozvoliti ” iskorišćavanje socijalnog sistema, i naglasio da svi koji imigriraju moraju znati nemački jezik”.

Ukazao je da se zbog migracije mnoge Bečlije ne osećaju bezbedno, da je u školama sve više stranaca, zbog čega oni koji sebi to mogu priuštiti decu šalju u privatne škole.

– Neophodno je da se prekine sa negiranjem realnosti i potrebno je više hrabrosti u ovoj oblasti u Beču – poručio je on.

Skupština OVP Beča održana je u 22. okrugu, u kojem je šefica okružnog odbora narodna poslanica Gudrun Kugler, članica parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom, a šef odborničkog kluba OVP u skupštini 22 opštine političar srpskog porekla Zoran Ilić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here