pixabay.com
Ilustracija

Belgija uvodi strože mere treći put za tri nedelje, objavila je belgijska vlada jer se ne smanjuje broj zaraženih i hospitalizovanih.

Premijer Aleksander De Kro rekao je na konferenciji za medije da je aktuelni talas ozbiljniji nego što se očekivalo i da su stope “zaražavanja među najvišima u Evropi”.

Belgija u proteklih nedelju dana u proseku ima 17.862 slučajeva dnevno, a hospitalizovano je više od 3.700 ljudi, prenose lokalni mediji.

Škole su obuhvaćene novim merama protiv širenja zaraze. Deca od šest godina i starija moraju nositi masku i otkazane su im sve vannastavne aktivnosti. Osnovne škole i vrtići završiće s radom 20. decembra, nedelju dana ranije, dok se u tek polovini srednjih škola nastava održava u učionicama.

Zabranjene su aktivnosti u zatvorenom prostoru, izuzev svadbi, pogreba i privatnih okupljanja. Događaji u zatvorenom prostoru ograničeni su na 200 osoba. Dvoranski sportovi smeju da se održavaju, ali bez publike.

Uprkos nagađanjima, ne uvode se nove restrikcije ugostiteljskom sektoru. Na božićnim sajmovima potrebno je pokazati Covid-potvrdu o vakcinaciji, ili negativnom testu i obavezno je nošenje maski.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here