pixabay.com
Foto: Ilustracija

Beloruska policija noćas je privela više od 30 militanata strane privatne vojne kompanije u blizini Minska, javila je državna agencija Belta.

U ovom trenutku nema zvaničnih saopštenja policije Belorusije.

Pres-služba Ministarstva unutrašnjih poslova zemlje nije potvrdila ove informacije za Sputnjik, ali nije ih ni demantovala.

Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da u zemlji neće biti revolucija, jer „nema revolucionara“. On je, istovremeno, naglasio da će vlasti činiti sve kako bi sprečile „majdane“ u zemlji.

Lukašenko je istakao da bi takav scenario samo vodio zemlju ka uništenju. Beloruski predsednik smatra da je to potrebno „nekom spolja“ ko želi da oslabi vlast, a zatim uradi sa državom ono što želi. Istovremeno, Lukašenko nije pozvao da se glasa za njega i izjavio je da je „to svačiji posao – kako hoćete tako i uradite“.

U Belorusiji će se 9. avgusta održati predsednički izbori. Aktuelni šef države kandidovao se za šesti mandat. Osim njega, u trci učestvuje još pet kandidata: bivša poslanica donjeg doma parlamenta Ana Konopacka, kopredsednik javnog udruženja Govori istinu Andrej Dmitrijev, lider Beloruske socijaldemokratske partije Gramada Sergej Čerečenj i supruga popularnog beloruskog video-blogera Svetlana Tihanovska.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime