Printscreen/Youtube

Pedeset i jedna osoba je hospitalizovana sa simptomima trovanja amonijakom, od čega dve imaju teže simptome, rekli su u Sektoru za vanredne situacije MUP-a Srbije, nakon što je na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja kod mesta Sopotski han došlo do skliznuća vagona na kompoziciji teretnog voza koji je vozio amonijak, prilikom čega je došlo do curenja gasa i velike koncentracije amonijaka u vazduhu.

Većina osoba je zbrinuta u Opštoj bolnici u Pirotu.

Ranije večeras su u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu rekli da je u toj ustanovi zbrinuto sedam srpskih državljana, i da su svi stabilnih vitalnih parametara sa nadražajnim simptomima i blagim hemijskim opekotinama.

Auto-put i dalje zatvoren za saobraćaj, a desetak vozila Hitne pomoći prošlo je iz smera Niša ka Pirotu.

Vlasnik portala Pirot Plus Online Nenad Paunović izjavio je za N1, pozivajući se na informacije iz prijemnog odeljenja Opšte bolnice u Pirotu, da su četiri ekipe Hitne pomoći na terenu, da se osobe koje se žale na trovanje amonijakom stalno dovoze, i da je angažovano sve raspoloživo osoblje.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić proglasio je vanrednu situaciju u tom gradu. Zbog proglašenja vanredne situacije, škole u Pirotu sutra neće raditi.

Podsetimo, iz MUP-a Srbije je prethodno saopšteno da je oko 17.30 časova, na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han, došlo do skliznuća vagona na kompoziciji terentog voza koji je vozio gas amonijak, i tom prilikom došlo je do curenja gasa i velike koncentracije gasa u atmosferu.

Iz MUP-a su apelovali na građane koji žive u blizini da ne napuštaju svoje domove i da ne izlaze napolje.

Takođe, saobraćaj između Pirota i Bele Palanke na auto-putu i magistralnom putu je u prekidu zbog slabe vidljivosti, a alternativni putni pravac je preko sela Ponor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here