U Bugarskoj zbog špijunaže uhapšen sekretar organizacije „Rusofili“

sputniknews.com, Vestionline
1
pixabay.com

Bugarske vlasti uhapsile su sekretara pokreta „Rusofili“ Jurija Borisova zbog špijunaže, a ako bude optužen preti mu od pet do 15 godina zatvora, prenosi portal Socijalističke partije Bugarske „Duma“.

Policija je konfiskovala kompjutere i dokumenta koji su se nalazili u njegovoj kući, a prema rečima njegove žene, hapšenje je sprovedeno na osnovu optužnice za špijunažu koja je protiv Borisova podignuta još početkom jula.

Kao dokazni materijal, dodala je ona, u njegovoj kući zaplenjena je fascikla sa dokumentima u kojoj su se nalazili intervjui predsednika „Rusofila“ Vladimira Malinova.

Prema nepotvrđenim informacijama, policija je pretražila i njegovu kuću, a Malinov, koji je danas trebalo učestvuje u programu bugarske televizije bTV, iz nepoznatih razloga se tamo nije pojavio.

Sa druge strane, i počasni predsednik „Rusofila“ Enčo Moskov je rekao da je dobio poziv u tužilaštvo, ali da se tokom ispitivanja nijedno pitanje nije odnosilo na rad organizacije.

Nacionalni pokret „Rusofili“ je registrovan u Sofiji 2003. godine kao nevladina organizacija, a bavi se razvojem odnosa između Bugarske i Rusije i očuvanjem istorijskih i kulturnih tradicija.

1 COMMENT

  1. Gde to ima – da se obozava neko ko vlastodrscima nije po volji? To su “vrednosti i demokratija zapada”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here