Istoričar Čedomir Antić, kojem je bio zabranjen ulazak u Crnu Goru, najavio je da sutra putuje za Podgoricu, prvi put posle zabrane.

U saopštenju za javnost, Antić je naveo da je, kada mu je uvedena zabrana, novembra 2018. godine, rekao da će u Crnu Goru “doći sa slobodom”, te da je sada održao reč, jer su režim Mila Đukanovića svrgle stotine hiljada građana u mirnim protestima, a građani na izborima 30. avgusta prošle godine, kao i nedavno u Nikšiću, rekli svoje.

– U Crnoj Gori je “osvežilo”, a balkanskom Norijegi je rečeno – “dosta je bilo” – naveo je Antić, ali i dodao da “velika hobotnica neslobode i kriminala još nije raskomadana”.

Kako kaže, Đukanović je još predsednik i nije u zatvoru, a velike sile nisu spremne da pomognu demokratsku Crnu Goru, ukoliko je posledica demokratizacije oslobođenje svih, pa i srpskog naroda.

Navodi da u Crnu Goru dolazi u trenutku kada, iako u opoziciji, režim Mila Đukanovića i dalje drži važne poluge moći, na ulicama crnogorskih gradova “lutaju ‘komite'”, koje naziva SS-om DPS-a.

– Nadam se da će režim Mila Đukanovića moj dolazak shvatiti ozbiljno i da će ponovo preduzeti mere odmerene i mudre kakvima je već pribegao pre tri godine. Spreman sam na to i siguran sam da će tako, šta god na kraju učinio, doprineti i državnosti Crne Gore i zakonitom rešenju sopstvenog pitanja – naveo je Antić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here