U Donjecku policijski čas, Ukrajinci povratili aerodrom

0

Tela proruskih boraca se gomilaju u mrtvačnici u Donjecku
 
13:52 – Čečenski lider Ramzan Kadirov rekao je da nije poslao borce da učestvuju u sukobima na istoku Ukrajine, ali je konstantovao da je moguće da su neki Čečeni samostalno otišli u Ukrajinu. Kadirov je naveo da dve trećine od tri miliona Čečena žive van Čečenije, tako da "ne može i ne sme da zna gde svaki od njih ide".
13:05 – Snage za samoodbranu u Donjecku oborile su ukrajinsku bespilotnu letelicu, saopštile su lokalne vlasti. Izviđačka letelica oborena je u centru grada, nedaleko od zgrade ukrajinske službe bezbednosti.
12: 25 – Prorusi u Donjecku oteli su u utorak jednog poljskog katoličkog sveštenika, a poljski konzul u Donjecku pokušava da izdejstvuju njegovo oslobađanje. Sveštenik je u trenutku otmice bio u civilu, tako da proruski borci verovatno nisu znali koga kidnapuju.
11:00 – Ukrajinska vojska javlja da je povratila kontrolu nad aerodromom u Donjecku posle borbi sa proruskim pobunjenicima u kojima je poginulo 40 ljudi, ulgavnom pobunjenika.

 

Javni saobraćaj je obustavljen, a radio stanice izveštavaju da je opasno izlaziti napolje, osim u slačaju preke potrebe. Građani će u svakom trenutku morati da kod sebe imaju lična dokumenta, a vođstvo NDR je zatražilo od ljudi da ne ostavljaju svoje automobile u ulicama oko zgrada administrativnih uprava, navodi Glas Rusije.

 

Broj poginulih u ofanzivi ukrajinskih snaga bezbednosti, koja je počela u ponedeljak u Donjecku, mogao bi da dostigne 100, tvrdi Denis Pušilin, predsedavajući VS DNR. Među žrtvama je i oko 50 civila, dodao je Pušilin.

 

Agencija Rojters navela je da se ukrajinske snage bezbednosti bore sa proruskim aktivistima u Donjecku i da je vlada Ukrajine saopštila da će nastaviti vojnu ofanzivu "sve dok nijedan terorista" ne ostane na ukrajinskoj teritoriji.

 

Pročitajte još:

* Haos u Donjecku: Ofanziva ukrajinskih snaga, više od 100 mrtvih

* Ukrajinci pobili civile u Slavjansku

* Zapaljen stadion hokejaškog kluba Donbas u Donjecku

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here