U Donjecku zaplenjeno 100.000 listića sa unapred zaokruženim “da”

0

Ukrajinska vojska navodno je zaplenila vozilo u kome su našli 100.000 glasačkih listića sa zaokruženim "da"
 

Kako je policija izjavila za “Jukrejn observer”, muškarci, koje ukrajinski mediji nazivaju “naoružanim teroristima”, otkriveni su u predgrađu Donjecka, a listići su nađeni u prtljažniku njihovog vozila.

 

Mnogi gradovi na istoku Ukrajine već su mesec dana pod opsadom, a među njima je i Donjeck, gde su prorusi, za koje Zapad veruje da ih podržava Moskva, zauzeli glavnu zgradu vlade i nekoliko škola.

 

Ukrajinci tvrde da vest o falsifikovanim glasičkim listićima podseća na sličan incident na Krimu, regionu koji se od referenduma 16. marta nalazi u sastavu Rusije.

  

 

Ruske vlasti su tvrdile da je na referendumu o Krimu 96,7 odsto glasalo za priključenje Rusiji, mada je agencija ruske vlade kasnije na svom sajtu objavila da je na referendum izašlo samo 30 odsto glasača, pri čemu je samo polovina glasala za pripajanje Rusiji

 

Iako se čini da se referendum odvija po planu, čak je i ruski predsednik Vladimir Putin pozvao na odlaganje glasanja “kako bi se obezbedili neophodni uslovi” za dijalog između lokalnih predstavnika i vlasti u Kijevu, javio je “Dejli bist”.

 

Pročitajte još:

Referendum na istoku  počeo, uprkos pretnjama i pozivima da se odloži

* Počeo referendum na istoku Ukrajine

* ”Ako glasate za otcepljenje Donjecka, biće katastrofa”

* Istok Ukrajine spreman za referendum

* Donjeck odbio Putina, ide na referendum

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here