R. Patković
Časni oci dolaze u hram

Kako se dortmundsko duhovno stado sv. Luke pripremilo za susret sa vaskrslim Hristom, nejbolje se videlo u nedelju, 2. aprila 2023. godine, Saborište parohijskog Doma u Dortmundu bilo je ispunjeno do poslednjeg mesta. Parohijska zajednica imala je privilegiju da sluša izlaganje Vladike Grigorija, Vladike Ilariona i Živojina Rakočevića. Ovo je bilo nezaboravno veče za dortmundsku Parohiju. Nakon tribine svi zainteresovani su imali priliku da im Vladika Grigorije potpiše njegovu najnoviju knjigu.

Veliku privilegiju i čast imala je dortmundska parohijska zajednica u nedjelju, 2. arila 2023. godine, kada je u prepunom parohijskom Saborištu tribinu u formi dijaloga sa gostima održao Preosvećeni Episkop Diseldorfa i sve Njemačke Gospodi Grigorije sa sagovornicima Episkopom novobrdskim Gospodinom Ilarionom i novinarom i publicistom gospodinom Živojinom Rakočevićem.

Masovnije nego ikada

Predavači su govorili o našem identitetu koji je prije svega naša Hristolikost, nalikovanje na Boga po čijem smo obrazu sazdani. Potom su istakli i važnost naših identiteta koji se tiču naših životnih uloga kao i našeg nacionalnog identiteta koji se temelji na Kosovskom zavjetu. Konstatujući tešku istorijsku poziciju u kojoj se nalazimo u vezi sa temom našeg Kosova i Metohije Preosvećena Gospoda i gospodin Rakočević su zaključili da ništa nije izgubljeno niti može biti izgubljeno sve dok u svojim srcima nosimo jevanđelski princip kosovskog etosa.

Sdračnu dobrodošlsu u nedelju na Vaskrs u porti hrama časne oce e verni narod dočekat će masa parohijane iz svih krajeva Severne Rajne i Vestfalije.

Parohijski dom kao košnica

Po starom dobrom obočaju masovno, neznamo ni po koi puta biće obeležena pobeda živora nas smrću i vaskrsenje Gospoda Isusa Hrista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here