Generalni menadžer moskovskoh Himkija Pavel Astahov nije optimista povodom nastavka sezone u Evroligi.

Čelnici elitnog evropskog klupskog košarkaškog takmičenja se nadaju da će privesti sezonu kraju tokom letam.

– Sudeći po trenutnim vestima, svakog dana raste broj novozaraženih u Evropi, uključujući i Rusiju. Situacija će biti samo gora. Vrhunac epidemije još nije prošao, pa stoga ne mogu da zamislim kako Evroliga želi da se sezona završi – rekao je Astahov.

On ima svoju ideju kako bi trebalo da se reši pitanje učesnika u narednoj sezoni.

– Šta ako se šampionat ne nastavi? Bilo bi logično da ostanu svi aktuelni učenici. Kako neko može da bude isključenj iz takmičenja, a novi tim da uđe ako sezona nije završena – pita se Astahov.

Himki je nastup u ovosezonskoj Evroligi izborio plasmanom u finale plej-ofa regionalne VTB lige prošle sezone. Međutim, VTB liga je pre nekoliko nedelja otkazala trenutnu sezonu bez proglašenja šampiona i konačnog poretka.

Slična situacija preti i ABA ligi gde je ostalo kolo do kraja regularnog dela šampionata i plej-of, a prvak dobija mesto u Evroligi.

Još je neizvesnije pitanje Evrokupa koji garantuje mesto u Evroligi svom šampionu, a na osnovu plasmana Valensije i Albe je trebalo da u elitni rang pošalje i drugog ovosezonskog finalistu.

Sva ova pitanja su vrlo bitna našim klubovima Crvenoj zvezdi i Partizanu, što zbog učešća Zvezde u Evroligi ove sezone, što zbog odlične pozicije Partizana u ABA ligi (prvo mesto) i Evrokupu (prednost domaćeg terena u plej-ofu).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here