PKS
Biznis delegacija

Predstavnici oko 60 kompanija i organizacija u oblasti upravljanja vodama, vodnih ekosistema i tretmana pijaćih i otpadnih voda, projektanti, izvođači i investitori hidrotehničkih objekata i cevovoda, kao i firmi koje se bave vodnim transportom učestvuju od 20. do 27. marta na poslednjoj, devetoj tematskoj nedelji „Voda“, čime se zatvara poslovni program šestomesečnog predstavljanja Srbije na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

„Tokom proteklih pola godine, oboreni su rekordi i pomereni standardi u odnosu na dosadašnje predstavljanje Srbije u svetu. Tokom 9 tematskih nedelja u Dubaiju, Srbija je predstavila ekonomski, tehnološki, inovacioni i investicioni potencijal, a više od 1200 privrednika koji su ostvarili preko 10.000 poslovnih kontakata sa potencijalnim partnerima iz gotovo stotinu zemalja sveta, kreirali su, na najreprezentativniji način, kroz posao i rezultate, sliku moderne i inovativne Srbije“, istakao je Marko Selaković, direktor Predstaviništva Privredne komore Srbije u Dubaiju i direktor biznis programa svetske izložbe.

Selaković je u Biznis habu Srbije delegaciji privrednika predstavio poslovnu agendu tematske sedmice “Voda”. Među kompanijama koje će učestvovati u biznis programu, oblikovanom kroz investicione konferencije, B2B sastanke, prezentacije, stručne skupove i forume su AGS trade – Beograd, BeoGeoAqua – Beograd, Beohidro – Beograd, Biosense institut – Novi Sad, BWC – Beograd, Bobex – Beograd, Dunavska transportna logistika – Beograd, Eksino – Šabac, Ening energetika inženjering – Beograd, Farmalogist – Beograd, Hidro-tan – Beograd, Hidrozavod DTD – Novi Sad, PWMC Srbijavode – Beograd, Milanović tretman voda – Kragujevac, Sigma d.o.o – Crvenka, Termor – Beograd, Envirotech – Kikinda i mnoge druge.

Predstavnici kompanija iz Srbije biće u prilici da učestvuju i na investicionoj konferenciji na temu ulaganja u projekte obnovljivih izvora energije i investicionih mogućnosti održivih projekata. Peta investiciona konferencija održava se u okviru Foruma za promociju održivih investicija i biće prostor za diskusiju o izazovima u postizanju ciljeva održivog razvoja i smanjenju siromaštva, zaštiti planete i obezbeđivanju prosperiteta. Forum je idealna prilika za informisanje o značaju održivih investicija i usklađivanju ulaganja sa principima ekonomske, društvene i ekološke održivosti, kao i za razmenu ideja, iskustava i stručnosti između privatnog i javnog sektora, ali i donosilaca odluka u Srbiji, azijskim i evropskim zemljama.

Predstavnici kompanija na svetskoj izložbi učestvovaće i na velikom broju stručnih skupova na temu tretmana voda, inovacija u oblasti upravljanja vodama i mnogih drugih, kao i foruma i B2B sastanaka sa privrednicima Afrike, Indije, Južne Koreje, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Australije, Finske, Kube, Nemačke, Maroka, Izraela, Jordana, Švajcarske, Holandije, Ugande, Novog Zelanda, Estonije, Hrvatske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here