U kongresnoj dvorani “Grimaldi forum” u Monaku Vesli Snajder izvukao našeg prvaka kao pretposlednjeg iz četvrtog “šešira”, a Peter Čeh ga poslao u B grupu za dolazeću Ligu šampiona.

Prvo kolo je 17. i 18. septembra. Raspored će biti naknadno objavljen.

Zvezdu su na žrebu predstavljali predsednik Svetozar Mijailović, sportski direktor Mitar Mrkela i generalni direktor Zvezdan Terzić, koji je, sudeći po ovoj slici, zadovoljan ishodom.

18:52 – Evo i četvrtog “šešira”

A grupa: Pari Sen Žermen, Real, Briž, Galatasaraj

B grupa: Bajern, Totenhem, Olimpijakos, Zvezda

C grupa: Mančester siti, Šahtjor, Dinamo Zagreb, Atalanta

D grupa: Juventus, Atletiko, Bajer, Lokomotiva Moskva

E grupa: Liverpul, Napoli, Salcburg, Genk

F grupa: Barselona, Borusija (D), Inter, Slavija Prag

G grupa: Zenit, Benfika, Lion, Lajpcig

H grupa: Čelzi, Ajaks, Valensija, Lil

18:50 – Za najboljeg napadača proglašen je argentinski as Lionel Mesi, kapiten Barselone. U najužoj konkurenciji s njim bili su i Senegalac Sadio Mane (Liverpul) i Juventusov golgeter Portugalac Kristijano Ronaldo, s kojim je u trci i za najboljeg generalno.

18:43 – Izvučeno i iz trećeg “šešira”. Sledi “šešir” sa Zvezdom…

18:42 – Za najboljeg igrača sredine terena u prošloj sezoni Lige šampiona proglašen je Frenki de Jong, koji je u ovom prelaznom roku iz Ajaksa otišao u Barselonu. S njim u konkurenciji bili su i Kristijan Eriksen (Totenhem) i Džordan Henderson (Liverpul).

18:34 – Izvučeni timovi i iz drugog “šešira”. U istoj grupi su Liverpul i Napoli kao prošle sezone kada su uz Pari Sen Žermen bili i sa Zvezdom.

18:32 – Za najboljeg odbrambenog igrača za prošlu sezonu u Ligi šampiona proglašen je Holanđanin Virdžil van Dajk iz Liverpula, koji je u konkurenciji i za najboljeg generalno. S njim u trci bili su i njegov saigrač Trent Aleksander-Arnold i doskorašnja Ajaksova zvezda Matajs de Ligt, koji je prešao u Juventus.

18:30 – Prvo su izvučeni nosioci grupa iz prvog “šešira”

18:20 – Za najboljeg golmana u Ligi šampiona prošle sezone proglašen je Brazilac Alison Beker, koji je s Liverpulom prvak Evrope, onaj kome je Zvezdin napadač Milan Pavkov dao dva gola na “Marakani”, u jedinoj pobedi “crveno-belih” (2:0) u njihovom debitantskom učešću. U konkurenciji su bili i Igo Loris (Totenhem) i Ter Štegen (Braselona).

18:15 – U žrebanju će pomagati proslavljeni holandski igrač Vesli Snajder i bivši češki golman Peter Čeh, sada sportski direktor u Čelziju.

18:10 – Hamit Altintop (36) uneo u svečanu salu pehar za evropskog prvaka. Nekadašnji turski reprezentativac ambasador je finala u Istanbulu 30. maja dogodine.

Hamit Altintop

18:08 – Francuski as Erik Kantona (53) dobitnik Predsedničke nagrade za dela u fudbalu, koji mu je dodelio glavni čovek UEFA Slovenac Aleksandar Čeferin. Kantona zahvalio u stilu Hamleta na sceni…

Erik Kantona s priznanjem

U toku žrebanja biće proglašeni najbolji igrač, golman, odbrambeni igrač, igrač sredine terena i napadač u Ligi šampiona za prošlu sezonu, a i najbolji igrač Lige Evrope.

Lionel Mesi (Argentina), Kristijano Ronaldo (Portugalija) i Virdžil van Dajk (Holandija) kandidati za najboljeg igrača Lige šampiona prošle sezone

Prvi šešir: Liverpul, Čelsi, Mančester siti, Barselona, Juventus, Bajern Minhen, Pari Sen Žermen, Zenit.

Drugi šešir: Real Madrid, Atletiko Madrid, Borusija Dortmund, Napoli, Šahtjor, Totenhem, Benfika, Ajaks.

Treći šešir: Olimpik Lion, Bajer Leverkuzen, Salcburg, Valensija, Inter, Dinamo Zagreb, Olimpijakos, Briž.

Četvrti šešir: Lokomotiva Moskva, Genk, Galatasaraj, Lajpcig, Atalanta, Lil, Crvena zvezda, Slavija Prag.

Pristižu zvanice

Stigao i Kristijano Ronaldo

Portugalac Kristijano Ronaldo i njegov saigrač iz dana u Mančester junajtedu Francuz Patris Evra

Argentinac Lionel Mesi, kapiten Barselone, stigao helikopterom u bermudama, ali se presvukao za ceremoniju na kojoj očekuje da bude proglašen za najboljeg igrača prošle sezone u izboru UEFA.

I Holanđanin Virdžil van Dajk, Liverpulova uzdanica, u konkurenciji je za najboljeg igrača prošle sezone

Bivši portugalski as Luis Figo sa suprugom
Nekadašnji golman Peter Čeh, sada sportski direktor u Čelziju za koji je i branio

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here