EPA/Csaba Krizsan

U poslednja 24 sata su registrovane 92 novozaražene osobe, čime je ukupan broj povećan na 3.953, a od toga je aktivno 1.204.

Kako je saopštio Nacionalni štab civilne zaštite u međuvremenu se oporavilo 2.639 osoba.

Od početka epidemije u Hrvatskoj su testirane 97.424 osobe, 1.804 u poslednja 24 sata.

Preminulih nema.

Današnji broj novobolelih je gotovo udsvostručen u odnosu na juče, a direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravlje Krunoslav Capak kaže da nema velikih žarišta.

– Jedino je nešto veća brojka u Karlovačkoj, ali svi slučajevi su vezani uz jednu porodicu i ranije pozitivne osobe – naveo je Capak.

Komentarišući navode nekih medija da se jedan broj čeških turista zarazio koronom u Hrvatskoj, Capak je rekako da su poslali uput sa tim u vezi, ali da još nisu dobili odgovor.

Štab je doneo novu odluku o nošenju maski, prema kojoj ih dodatno moraju nositi i zaposleni trgovačkih društava koji rade sa strankama i zaposleni u uslužnim delatnostima koji imaju bliski kontakt s korisnicima.

Sada su maske obavezne za zaposlene u poštama, bankama i svim drugim institucijama gde se pružaju usluge građanima, obavlja šaltersko poslovanje, svuda gde ljudi dolaze u bliski kontakt i gde stoje u redu. Isto važi i za uslužne delatnosti s kontaktom, frizeri, pedikeri… Pre je to bila preporuka, sada je to obaveza”, objasnio je Capak.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime