EPA-EFE/OLEG PETRASYUK
Kijev

U Kijevu je sve pod kontrolom i još nema razloga da se govori o vanrednom stanju, izjavio je direktor gradskog odeljenja za bezbednost Roman Tkačuk.

On je demantovao vest koju su objavili pojedini mediji da Kijev navodno planira evakuaciju stanovništva, ali je dodao da sistem civilne zaštite treba da bude spreman za različite opcije.

– Ali to ne znači da se sada pripremamo za evakuaciju. Da bismo pravilno odgovorili, moramo da planiramo sve moguće slučajeve – rekao je Tkačuk, prenosi Interfaks Ukrajina.

On je naglasio da gradske vlasti čine sve kako bi posledice stalnih napada ruskih snaga na vitalnu infrastrukturu po stanovnike bile svedene na najmanju moguću meru.

Naveo je da će u svakom okrugu Kijeva biti pripremljeno u proseku 100 punktova za grejanje, koji će raditi u slučaju vanrednih situacija u toku zime.

– Još nema razloga da se priča o evakuaciji. Da, razrađujemo razne planove, učimo ljude da reaguju i budu spremni već sada. Ovo je veoma važan korak kako bi se izbegao haos u procesima koji bi trebalo da rade na minimiziranju rizika za stanovništvo – rekao je Tkačuk.

Dodao je da u svakom regionu odavno postoje komisije za evakuaciju u slučaju različitih vanrednih situacija – od poplava do havarija na vitalnim infrastrukturnim objektima.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here