Boje Srbije u juniorskoj konkurenciji branila su trojica takmičara, Vukašin Nikolić, Marko Đorđević i Aleksandar Bošković, dok su u konkurenciji takmičara do 23 godine nastupila takođe trojica takmičara: Pavle Đorđević, Miloš Jevtić i Ognjen Dimitrijević.

 

JUNIORI

U konkurenciji juniora, naši predstavnici šampionat su završili u kvalifikacijama. Najbolji plasman u prvoj vožnji imao je Vukašin Nikolić koji je šampionat u Slovačkoj završio na 38. mestu, jednoj poziciji iznad Marka Đorđevića, dok je Aleksandar Bošković zauzeo 41. mesto.

U drugoj vožnji naši takmičari popravili su plasman: Marko Đorđević zauzeo je 25. mesto, Vukašin Nikolić je bio 28, dok je Aleksandar Bošković trku završio na 30. mestu.

U ukupnom poretku šampionata u konkurenciji juniora Bošković je zauzeo 38. mesto, Đorđević je 45, dok je Nikolić takmičenje završio na 57. mestu. U konkurenciji juniora na šampionatu u Liptovskom Mikulašu učestvovalo je 59 takmičara.

U ekipnoj konkurenciji naš juniorski tim šampionat je završio na 12. mestu. Titulu su osvojili reprezentativci Nemačke, ispred Slovačke i Španije.

MLAĐI SENIORI

Najbolji plasman u prvoj vožnji kvalifikacija zauzeo je Pavle Đorđević koji je kroz cilj prošao kao 43, Miloš Jevtić bio je 48, dok je Ognjen Dimitrijević zauzeo 49. mesto.

Drugu vožnju, Dimitrijević je završio kao 29. Jević je zauzeo 33. mesto, dok se Đorđević plasirao na tri mesta slabiju poziciju.

U ukupnom poretku šampionata najbolje plasiran je Ognjen Dimitrijević koji je zauzeo 49. mesto. Miloš Jevtić šampionat je završio na 53. mestu, dok je Pavle Đorđević 56. u Evropi. U konkurenciji takmičara do 23 godine na šampionatu u Slovačkoj učestvovala su 62 takmičara.

Naši mlađi seniori u ekipnoj konkurenciji šampionat u Liptovskom Mikulašu završili su na 17. mestu. Zlato je osvojila Francuska, ispred Austrije i Češke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here